Дим в самолет на Ryanair хвърли пътниците в паника

Машината се е върнала спешно на летището в Букурещ
23 яну 2020 14:34, Нели Христова
24
Дим в самолет на Ryanair хвърли пътниците в паника

Паника обзе пътниците на самолет Ryanair след като машината Boeing 737-800 се напълни с дим.

Видео от инцидента показва как хората започват да крещят и плачат минути след като самолетът излита от летището в Букурещ. Кадрите показват и мъж, който се опитва да освободи кислородната маска.

Малко след като машината се пълни с дим, пилотът се връща обратно на летището за аварийно кацане. Машината е приземена успешно.

Полетът от Букуреш към Лондон е трябвало да излети в 6:40 часа, но вече е бил отложен веднъж, тъй като е имало проблем с първия самолет. 169-те пътника и четиричленният екипаж са прехвърлени на резервна машина, която излетяла 4 часа по-късно, но трябвало да се върне обратно заради инцидента с дима.

Трети самолет е бил изпратен от компанията, за да извози пътниците, но голяма част отказали след премеждията си с предишните два.

Според Ryanair кабината се е напълнила с дим заради нахлула течност за размразяване. Разследването по случая обаче още продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
К преди 4 години
Ако беше дим сега щяхме да говорим за трупове...
18
6
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Аз не знам кой лети още с тази авиокомпания с техните летящи каруци.Официалният превозвач на пияните англичани.
17
5
 
12
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Гледам само авиоспецове са се изказали. България я чака светло бъдеще, като гледа човек форумите и само тесни специалисти във всички сфери. Направо се чудя как българина го ненавиждат навсякъде по света, защо е все беден и окъсан, при всичките тези познание и експертни мнения.
16
0
 
15
 
! Отговори
@13 преди 4 години
Ако при дим в самолета не изпаднеш в паника, значи си студенокръвен. Пожар на борда е най-опасното възможно нещо след удар с ракета или разпадане на самолета. Толкова е опасно, че в момента в който се появи какъвто и да е дим, самолетът каца на първото летище което и където и да е то. А в случаят димът е ужасно много. Така че с право са пищяли.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ша знам да си взема противогаз при следващото пътуване.
14
8
 
9
 
! Отговори
Yes, thank you преди 4 години
Преди няколко години ни се наложи да пътуваме с тези **** понеже нямаше алтернатива. На последните седалки не можехме да дишаме от острата миризма на гориво. Прилоша ни. Отказаха да ни дадат торбички за повръщане, а коментара им относно забележката ни че мирише ужасно беше "yes, thank you"
13
7
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Пич ти луд ли си какви 8000? заплата... имам техни (Ryanair) пилоти в мои апартаменти.. масово се оплакват. Млади момчета 2ри пилоти...не ги знам стажанти ли се водят но ми говорят за заплати 1600 1800 за начинаещ ..за старши пилот е 3000 4000. И в момента има бързи курсове за пилоти траят няколко месеца нито висше образование се иска нито нищо, блъскат те в тренажора 2 месеца и после каквото стане. За turkush airline имам наблюдение там са по добре платени 6000 7000
12
17
 
17
 
! Отговори
хммм преди 4 години
жените пак в безумна паника реват и ***. После говорят за неравенство между половете в заемането на ръководни позиции и сума професии. Ами няма как да стане, нeгър скиор, жена шофъор и евреин минъор няма на тоя свят. Освен за създаване на поколение и плетене на интриги за друго не ставате, преди да тръгнете да се правите на интересни като по-долу си пуснете няколко пъти видеото и вижте какво представявате в стресови ситуации. Когато негpотата побелеят тогава и вие ще еволюирате, значи никога.
11
4
 
5
 
! Отговори
иван преди 4 години
До Аварии 8000 евро е заплатата
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля е крайно време за американски санкции към нещо (някой) за това безобразие. Как смеят!!!
9
2
 
19
 
! Отговори
@11 преди 4 години
Да видим, с Уиз, билет до Испания е да кажем 100 лева отиване и връщане, с Райънеър, може би 160лв, с БългарияЕър най-евтиния е 300лв. Това 30% ли са? Освен това, самолетите на нормалните компании са по-стари от тези на нискотарифните по чисто исторически причини. Ако сравниш броя на полети които извършват нискотарифните, ще стане ясно защо виждаме инциденти предимно с тях. Разбира се, никой не може да предвиди трагедиите, дано да не се случват.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки че мразя Боинг, това което се случва с Райънеър е доста неприятно. Защото те са разчитали на Мах-овете, за да си обновят самолетите, и сега понеже не получиха новите си самолети се случват най-различни неприятности. Добре че всичко се е разминало и всички са добре.
7
12
 
9
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Пеоблема не е самолета а в компанията която.наема пилоти които трупат стаж и си плащат осигоровките само и като натрупат чесове се махат щот заплатата е 1400 евро тоеат въпрос на време е да се случи трагедия
6
3
 
18
 
! Отговори
Аварии преди 4 години
Прекалено много аварии точно с този модел на Boeing 737-800. Производителя да се замисли и да отзове тези машини за тотален ремонт.
5
4
 
7
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Бегееър (посестрима фирма на несбеге) ако има късмет след десетина години може и да го вземе тоя самолет на лизинг. Тъй че да не плюят много много.
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дърво без корен на хвърчило не се качвам.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато не върви, не върви. Наред с мръсния въздух,е нужно да има и духовен индикатор за деня, месецгодина и как да се променя при по -негативни влиания. Духовно днес ,е доста тежък ден.Аз поне ,така го усетих.Работех в институция, където негативното те изпразваше от съдържание и притискаше сетивата до припадък.Това,за които, незнаят.Светана вода ,помага.
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак "Боинг".Мислете с какво пътувате.
1
5
 
32
 
! Отговори
нередовен пътник преди 4 години
Пак ли Барака 737 бре? Няма оправия с тази индийска гаражна конфекция. Закривайте Боинга и в небитието. Навремето хубави самолети правиха, но си останаха в миналото. Точка.