6 сутрешни навика за добър старт на деня

Като за начало - разтегнете тялото си
28 яну 2020 18:08, Михаела Лазарова
2
6 сутрешни навика за добър старт на деня
Снимка: istock

Повечето хора нямат много време сутрин за приятни занимания и здравословни практики, които да им помогнат денят им по-нататък да протече максимално приятно и енергично. Ако и вие ставате сутрин, посягате моментално към кафето и след като го изпиете панически навличате дрехите си и тичате към работа, защото отново закъснявате, не сте сами. Много хора изглеждат по този начин сутрин, затова и не се чувстват добре през деня. Стресът, който сами си причиняваме със ставането, ни прави неенергични и не толкова дееспособни, колкото всъщност можем да бъдем.

Колкото и трудно да звучи на пръв поглед, установяването на някои здравословни практики сутрин и включването им в рутината след ставане от сън може да помогне за едно по-приятно и ползотворно ежедневие.

Кои полезни сутрешни практики можете да включите в рутината си за повече здраве и по-малко стрес?

Оправете леглото си

Оправянето на леглото след ставане от сън е простичък ритуал, но той наистина ще ви накара да се чувствате по-добре през целия ден. Визуалната подреденост в дома намалява стреса и помага да се чувстваме по-енергични и усмихнати. Ако оставяте кочина след себе си, така и ще се чувствате през целия ден, ще ви е по-трудно да се справяте с ангажиментите си и да подреждате задачите си.

Подгответе ангажиментите си

За повече организираност и практичност, докато пиете кафето си сутрин си направете списък с приоритетни и второстепенни задачи, които ще трябва да свършите през деня. Това ще ви помогне да бъдете по-организирани и работоспособни, освен това ще се чувствате по-уверени и подготвени в изпълнението на ангажиментите си. Това намалява стреса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: щастиенавицистрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
5
 
! Отговори
Влюбеният преди 4 години
Сутрин като стана жълто пикая, през ГЗ въздишам, само зарад теб!