Конспирация: Дийн Кунц предсказва епидемията в Ухан през 1981 г.?

В романа му "Очите на тъмнината“ той пише за вирус, създаден в лаборатория
21 фев 2020 16:09, Нели Христова
39
Конспирация: Дийн Кунц предсказва епидемията в Ухан през 1981 г.?
Снимки: БГНЕС

През 1981 година писателят Дийн Кунц пише своя трилър "Очите на тъмнината“. Днес творбата му става по-популярна от всякога, след като фенове на автора и търсачи на конспиративни теории откриват прилики между измислицата и реалността.

Оказва се, че Дийн Кунц може би е предвидил избухването на епидемията от коронавирус.

"Очите на тъмнината“ разказва историята на китайска военна лаборатория, която създава нов вирус. Той, разбира се, може да се използва като биологично оръжие във военно време. Лабораторията се намира по ирония на съдбата в Ухан, Китай, а създаденият вирус се нарича Ухан-400. Именно на пазара в града плъзна вируса миналия декември.

В романа вирусът е наречен "перфектното оръжие“, защото засяга само хората. Той не може да оцелее извън човешкото тяло повече от минута и не изисква скъп процес на обеззаразяване, след като се разпространи сред населението.

В откъса от книгата, който беше споделен в социалните медии от различни потребители, се споменава един от героите - китайския учен Ли Чен, който "се отправя към САЩ, носейки дискета с формулата на най-важното и опасно и ново биологично оръжие в Китай от десетилетия насам“.  Китайците могат да използват Ухан-400, за да заличат град и държава, и дори няма да има нужда да провеждат трудна и скъпа дезактивация, преди да се преместят и да завладеят превзетите нови територии", пишат от "Списание 8".

В романа Ухан-400 има и други важни предимства пред повечето биологични агенти. От една страна можете да станете носител на вируса само четири часа след като влезете в контакт с него. Това е невероятно кратък инкубационен период. Веднъж заразен, никой не живее повече от 24 часа, повечето умират на 12-ия. По-коварен е от вируса Ебола в Африка - безкрайно по-ужасен. Убийството при допир с Ухан-400 е 100 процента. Никой не трябва да оцелее.

Съвпадението между вируса в книгата и действителното огнище на коронавирус е странно.

В момента коронавирусът, който тръгна от Ухан, Китай, предизвиква паника в целия свят. В четвъртък служители на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) потвърдиха, че американецът, евакуиран от Ухан, който в момента е в Тексас, е диагностициран с вируса, което го прави 15-ият регистриран случай в САЩ.

Служители на CDC заявиха пред Fox News, че "вероятно ще има още случаи през следващите дни и седмици, включително сред други хора, наскоро завърнали се от Ухан."

Въпреки че първите 195 евакуирани са били освободени във вторник, „повече от 600 души, които са се върнали с чартърни полети от Ухан, остават под федерална карантина и се наблюдават отблизо, за да се ограничи разпространението на вируса“, добавят от CDC.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
ахс преди 4 години
пускайте го в израел и сащ и да се свършва
32
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 4 години
то пък един живот! хахаха
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ви е писано да умрете от вирус няма да ви блъсне кола и обратното. Престанете с тази паника.
30
1
 
5
 
! Отговори
Репиит преди 4 години
Не става въпрос за цвета на кожата, това са външни белези, а е важно каква е генетиката. Само за справка, индианците в Америка са умирали от шарка и други безобидни за нас вируси, а не от глад че бизоните били застреляни от каубойте. Това го има само по филмите от Холивуд.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За европейци с бели гени не е опасен. Всички са оздравели. Паникьорите...
28
1
 
1
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Прав е SS, вземаите мерки овреме да не ревете после.
27
1
 
7
 
! Отговори
до Италия преди 4 години
вече ти е стара информация, там буквално с минути се разраства, просто щото Епидемия избукна - то така става, инкубацията е затишието преди бурята. така, вече засегнатите са 10 града, нови 15 случая и вече имаме двойка пенсионери мъж и жена в Критично Състояния, очакван изход - Смърт. Така, че най-вероятно скоро ще имаме и първата вълна смъртни случаи от Корона в Италия.
26
1
 
8
 
! Отговори
до Иран преди 4 години
още 2-*** починаха, това е последната информация, т.е. 4-ри умряха в Иран от Корона за 1 ден, а до вчера Иран дори не знаеше, че има Корона на територията му. В БГ сигурно *** от Корона като мухи и ги пишат от Пневмония, щото в разградения двор никой не тества, а и тестове няма.
25
1
 
3
 
! Отговори
Италия преди 4 години
още 8 потвърдено заразени в Италия, с което само за днес 13 заразени в Италия!!
24
3
 
7
 
! Отговори
Иран преди 4 години
до Вчера официално в Иран Корона Вирус нямаше, само за послединете 24 часа : 18 потвърдено заразени, 2-*** вече умряха. Вирусът вече е буквало навсякъде! който си мисли, че в неговата държава или гран Корона-та не е дошла е просто неинформиран и индивид с крайно нисък коефициент на интелигентност - такива винаги са крайни оптимисти, щото не осъзнават реалността и какво точно се случва.
23
0
 
8
 
! Отговори
Кораба на Смърта преди 4 години
от Круиза "Диамантената Принцеса" заразените вече са над 630, 2-*** вече умряха. Обаче, това е малкият проблем, щото този кораб акостира в развита Япония. другият, дето акостира в Кабобжа, без никакви тестове, позволиха на пътниците да слязат и да се качат на самолети за родините си. Това, 100% ще разнесе заразата навсякъде по света!
22
1
 
6
 
! Отговори
WW3 преди 4 години
Китайците казаха, че до Април ще имат ваксина за вируса и Китай вече може да е спокоен!След това може "неволно" да го изтърват в центъра на няколко американски града!? Кой е казал, че войната между САЩ и Китай е само митническа и икономическа!?Един вирус може да реши съперничеството дефинитивно, сега, веднъж и завинаги!?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията ме подсети за Древният враг и Пазители, любимите ми от Кунц, според някой журналист сигурно може и те да са предсказания.Хайде дано и Кинг да не е пророк с неговия Сблъсък, че тогава ще го закъсаме вече не само откъм медийна истерия.
20
0
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
нищо не съм измислил, Италия за последните 24 часа е в топ страните извън Китай с нови случай : 5 потвърдено заразени като също 3 от тях никога не са били в Китай или в контакт с хора, които са били в Китай. Това нарежда Италия след буквално броящите се на пръсти страни, където вече имаме локално местно предаване и заразяване. Както казах, цели 3 града макар и малки с около 20 000 население всеки са напълно изолирани и училища и обществени места затворени. То и в Ухан пълвоначално бяха 14 случая
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде го измисли това ново огнище на заразата в Италия? Според днешните новини в Италия има към 6 болни човека, контактували с лице, пътувало в Китай, и това са даже по-малко от други европейски държави.
18
6
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Досега няма регистриран смъртен случай при хора от друга раса. Някой определено се е прицелил към азиатците, да не вдигат много глава...
17
1
 
8
 
! Отговори
до SS преди 4 години
какво мерки да взимаме, като в България никои не тества за Корона - вируса сигерно от седмици е тук. границите не са затворени, в Украйна докараха няколко автобуса болни и съвсем малка част от тях са евакуирани Украинци и т.н. Самолетите с Китайци продължават да качат на Българските Летища и т.н. така, че в България няма как да се опазиш!!
16
0
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
осъзнаваш ли, че романа е писан 1981 година, а Лабораторията в Ухан е построена 2015?! Та 1981 нито Гугъл е имало, нито Лабораторията в Ухан я и имало, всъщност лабораторията е построено точно 34 години след като романа е написан!!
15
11
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
А защо Дийн Кунц е използвал Китай и Ухан? Първо - Китай е тоталитарна държава, с концентрационни лагери и лаборатории, разработващи бойни вещества и биооръжия. Второ - именно в Ухан е една от големите лаборатории - човекът е пуснал гугъла и е грабнал първите попаднали му наименования. ПП. Вирусът не само е разработен и патентован в Ухан, но и фондацията на Бил Гейтс е един от основните спонсори. Нещата са лесни за навързване, но журналисти подушат ли сензация, или предсказание, върви ги спри..
14
0
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
извинявай, но колко от 100-те филма и 1000-дите книги наричат Вируса "Ухан-400" и предсказват Военна БиоЛаборатория в Ухан повече от 30 години преди въпросната да построена?!