3 начина да разберете дали пилешкото е развалено

Вглеждайте се внимателно преди да консумирате
11
3 начина да разберете дали пилешкото е развалено
Снимка: Istock

Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и една от най-честите причини за хранителни отравяния поради консумация на развалено месо. За да сте сигурни, че ядете неразвалено годно за консумация месо, вижте кои са признаците на развалено сурово и сготвено пилешко.

Сурово пилешко

Проверете срока на годност

Първото, което разбира се трябва да направите, е да погледнете датата на производство и срок на годност, описани на етикета. Ако се усъмните е нужно и да вземете предвид условията, в които сте го съхранявали. Недобрите условия също могат да развалят преждевременно месото.

Използвайте сетивата си

Суровото прясно пилешко месо, което не е развалено, има съвсем слаба лека миризма на трупно месо, което не означава, че е нормално.

Разваленото пиле обаче има натрапчива миризма, неприятна, очевидно кисела и гранясала в зависимост от степента на гниене. Цветът на годното за ядене пиле е розов, а на разваленото – сивкав, понякога син.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: месобактерииготвене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Пиле на грил преди 4 години
Сама ли го измисли всичкото това???Защо не напишеш една статия за 3 начина да разберем имаш ли мозък???
6
3
 
8
 
! Отговори
тъпа лелка преди 4 години
Майко мила! Какъв изказ, каква стилистика, какъв полет на мисълта! "Три начина..." за пилешкото и 1003 начина да разберем, че Михаелчето е неграмотна, миличката. Прости, Господи!
5
3
 
5
 
! Отговори
Готвачът преди 4 години
Супер откритие!!!!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
БайХой преди 4 години
Остава на тая тъпотия да добавите в заглавието "3 начина да разберете дали пилешкото е развалено според зодията". Така ще сте най куул ;)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Михаелчето - улучила е и стилистиката, и точната доза 4перли на мъдростта", също като "истините" в надгробните словеса на ***.
2
5
 
5
 
! Отговори
Кор преди 4 години
Богиня!
1
3
 
24
 
! Отговори
Готвачка преди 4 години
---Суровото прясно пилешко месо, което не е развалено, има съвсем слаба лека миризма на трупно месо, което не означава, че е нормално.---**********************************Kо???