5 неща, които никога не трябва да миете с вода

Водата уврежда структурата
13 юли 2020 20:20, Михаела Лазарова
3
5 неща, които никога не трябва да миете с вода
Снимка: Istock

Водата е средството, което използваме почти винаги, за да почистим дома и вещите си. Тя обаче е изключително неподходяща в някои случаи, защото може да повреди повърхността на определени предмети и настилки, както и да увреди специфични тъкани. Кои са нещата, които не трябва да почиствате или перете с вода?

Плюш и кадифе

Всички подобни на тях материи, които имат специфични влакна или микрофибри, не трябва да се перат с вода. Водата предизвиква слепване на влакната и влошаване на качеството и пухкавостта им след изсъхване. За предпочитане е химическото чистене или почистването от професионалист, ако се отнася до мебели или дамаски от подобна материя.

Дървен под

С какво да чистим пода, ако не с вода? Всеки би се попитал същото, защото повечето препарати за дървени настилки са предназначени за разтваряне във вода. Дървените настилки, от друга страна, включително ламинираните паркети, са обработени с водонепроницаеми продукти, които предпазват дървото, но с времето те се износват и захабяват. Така третирането на дървените подове с вода може да ги увреди. Използвайте спрей препарати за дърво, които след това да забърсвате с мека и суха микрофибърна кърпа или моп. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Споко преди 3 години
До фактТе и измити могат да ти ги клъцнат!
2
1
 
3
 
! Отговори
до 1-ви преди 3 години
Перде нямате ли си у вас, че хабиш водата?
1
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
аз почти всеки ден си измивам пеениса, препуциума и тестисиите със студена вода.