Грешки, с които скъсявате живота на телефона си

Държите отворени приложения, които не ползвате
Обновена: 14 юли 2020 17:03 | 14 юли 2020 16:54, Михаела Лазарова
5
Грешки, с които скъсявате живота на телефона си
Снимка: Istock

Всеки ден използваме мобилните си телефони по няколко часа на ден. Те са се превърнали в естествено продължение на ръцете ни. В тях е цялата информация, която ни е нужна и често посягаме към тях. С погрешните си навици в употребата на телефона си обаче можем сериозно да скъсим продължителността на живота му.

Кои са грешките, които не трябва да допускаме с телефона си, за да удължим максимално живота на батерията му?

Използвате вибрация при получаване на съобщения и нотификации

Вашият телефон, като всяко друго електронно устройство, остарява и се износва с времето. Това може да се случи много по-бързо, ако сте включили режим на вибрация при абсолютно всяка нотификация, която получавате, включително от съобщения, приложения, както и при получаване на входящо повикване. За да удължите живота на телефона си, сведете до минимум вибриращия момент. Използвайте настройките на устройството си, за да регулирате в кои случаи телефонът да вибрира. Колкото по-рядко се случва, толкова по-добре. Вибрациите ускоряват износването на устройството.

Държите отворени приложения, които не ползвате

Употребата на всяка апликация използва енергия от батерията на устройството ви. Колкото повече енергооборот има, толкова повече се съкращава продължителността на живота на батерията и устройството. Ако правите всичко възможно да намалите употребата на енергия от батерията, това ще удължи живота ѝ. Затова винаги изключвайте приложенията, с които не боравите в момента. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Тук не съм съгласен с теб. От къде знаеш че под това име не се крие разгонен незадоволен, плешив мъж???? Или лелка която не е виждала мъж в дома си от десетилетия и я кара на въображение и мокри сънища? Какви пози, какви 5 лева?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Михаела Лазарова сега стана и експерт по електроника и смартфони, та реши и в тая област да пише простотии. Що не си гледа рубриката за секса и да пише статии за позите за зачеване на момче и момиче? Там е в стихията си.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сваляйте торенти на телефона.
1
0
 
22
 
! Отговори
. преди 3 години
Повечето "съвети" са абсолютнои глупости, писани от некомпетентни хора!