Син на Пабло Ескобар има "добра идея" как да открие скритите му милиони

Роберто твърди, че е съвсем близо до разгадаването на кодовете
5 авг 2020 18:45, Нели Христова
26
Син на Пабло Ескобар има "добра идея" как да открие скритите му милиони
Снимка: Flickr

През 1989 година, когато е на 24 години, Филип Уитком разбира, че баща му е най-известният наркодилър - Пабло Ескобар. Вече 54-годишният мъж, чието рожденно име е Роберто Ескобар, е първородният син на боса. Той е отведен още докато е съвсем малък, след като агент на МИ-6 го спасява от стрелба, която убива майка му. Той го осиновява и по-късно го праща в интернат във Великобритания, защото се страхува, че колумбиецът ще се опита да си върне сина. 

Агентът няколко пъти посещава Пабло Ескобар заедно със сина му, но Роберто няма ни най-малка идея кой е този човек. Работата на неговият втори баща е да следи движенията на наркобоса и да ги предава на тайните служби. През 1989 година Роберто и осиновителят му работят в различни части на Испания. На вечерята по случай Коледа, агентът му разкрива истината.

"Той ме попита дали помня онзи мъж, който посещавахме, когато бях малък. Можех да си спомня физиономията му. Тогава той ми разказа всичко за истинския ми баща", разказва Роберто пред Good Morning Britain. Той признава, че няколко пъти е говорил с баща си за неясните спомени и кошмари, които има - за жена в червена рокля и ужасни звуци. Когато научава истината, всички те започват да придобиват смисъл за мъжа. Той изкопчва информация от осиновителя си в продължение на 2 години, но още от малък е усещал, че има нещо странно. Той е можел да говори добре испански, но не и английски.

"Беше странно, защото не можехме да комуникираме добре с родителите ми", спомня си той. Неговият втори баща често отсъствал от дома им. Прибирал се задължително за Коледа. "После разбрах, че е таен агент, който се е опитвал да помогне на американците да открият парите на Ескобар", казва Роберто.

"Помня как миришеше. Помня, че бях малко уплашен, защото бях малък и не разбирах какво се случва. Но помня мириса на одеколон и това нещо, което по-късно разбрах, че е хашиш. Но един от най-ясните ми спомени е как постави ръката си на рамото ми и ми напомни, че винаги трябва да помня, че съм Ескобар. Това е спомен, който се загнезди в главата ми. Чак след разкритието на осиновителят ми стана ясно, какво е имал предвид", разказва Роберто за истинския си баща.

В интервюто първородният син на Ескобар разкрива и още нещо - че има "доста добра идея" как да разгадае системата от кодове, които ще го отведат до скритите милиони на баща му

Той разкри, че "проследява движенията на Ескобар" и е стигнал "доста далеч" до разгадаването на пъзела, който ще го отведе до парите на колумбийския лорд. Именно неговият осиновител му дава кодовете през 1993 г.

"Изучавам движенията на баща ми, неговият стил, с какво се е занимавал и досега съм разгадал голяма част от схемата", обяснява Роберто. Той е на мнение, че голяма част от парите, дори цялата сума, трябва да отиде за благотворителност, за да се компенсират щетите, които Пабло Ескобар е причинил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първородният син на Ескобар знае кой е баща му. Пабло Ескобар е застрелян докато говори по телефона именно с първородния си син. Момчето и сестра му са изведени от Колумбия именно от ЦРУ за да ги опазят живи. След като навършват пълнолетие се преместват в Аржентина и сменят фамилията си за да скъсат окончателно с миналото. Момчето е известен архитект там.А тази статия е просто една лъжа пълна с измишльотини без никаква фактология и неверни дати. А човекът на снимката е Хавиер Бардем.
20
1
 
14
 
! Отговори
Gustavo преди 3 години
Това е абсолютна лъжа.Автора е не информиран Пълни глупости
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 18Глупости на търкалета, приятел. Изчел съм над 6 книги за Ескобар. Ескобар е роден на 1 декември 1949. Ако беше жив днес той щеше да бъде на 71. Този му уж син, според статията ви е на 54. 71-54=17. Това значи, че синът му трябва да е роден през 1966 ,. когато Ескобар е на 17. През средата на 60-те семейството му се мести в Ла Паз, Енвигадо, Колумбия и започва да учи там .Започва да учи в училището с име Enrique Velez School. Никъде и никога не е споменавано за "синът му роберто".
18
3
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 3 години
Наистина има син Роберто, които е заварен от първата му жена. Не му е биологичен баща. Съвпадение на имената с брат му.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агента е бил педофил, англичаните за това си осиновяват деца, за да правят секс с тях. Неслучайно го е пратил в интернат, явно Пабло го е заплашил да му отреже оная работа.
16
2
 
5
 
! Отговори
До Роза преди 3 години
А Боко е голям мафиот, но явно дори и добър съпруг не е бил.
15
8
 
19
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Пабло Ескобар може да е голям мафиот и да има много грехове,но е бил добър съпруг и баща.Семейството му пази добър спомен за него.Всеки човек си има и добра,и лоша страна.Никой не е еднозначен.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ебахтии жалкия мустакат охлювв , ебахтиии цензурата на майка ви путакаа бойковци
13
5
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Бай ГогоНе знаех, че Ми-6 отвличат деца. Не е окей, били те и на наркобосове. :DНе знам. Поправете ме, ако греша. По турско, на тва му викахме Еничерин._________________________________________________________________-Байчовото, ти требе да си на поне 350+ години, че да си го спомняш!
12
2
 
10
 
! Отговори
финансов(о) Boss преди 3 години
Как къде , в някоя швейцарска банка и отдавна са поделени между директорите и ЦРУ.Нека не забравяме какво стана с милиардите на Арафат, дето ги краде от помощите за народа му- скръцнаха със зъби на вдовицата, дадоха й няколко гроша, а останалото потъна... Такъв е пътя на незаконните милиони от дрога и оръжие, затова "Яж, пий и си носи новите дрехи"
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първородният син на Пабло Ескобар се казва Хуан Пабло Ескобар, той е 43 годишен. След убийството на баща му, си променя името на Себастиян Марокин. Роберто Ескобар е брат на Пабло Ескобар. Тия вашите репортери не знам откъде черпят информация, но е добре да си проверяват нещата.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех каква кока имаше навремето....а сега мазилка и пудра захар.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако биете Баце на едно мачле може и да ви похвали, но три пъти ви би и сега ще "вадите топката от мрежата", другари от БСП-то.
8
3
 
14
 
! Отговори
Предположение преди 3 години
Бръкни в нощното му шкафче, в чекмеджето, в чекмеджетоооо!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, Камен Донев!
6
2
 
1
 
! Отговори
Аве преди 3 години
Защо им викаме министри на тез бичмет@? Те не са министри и депутати ве, те са КРАЛЕ И КРАЛИЦИ. За да крадеш 100 години не си професионал ти си КРАЛ , И ДО ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ СТЕ КРАЛЕ И КРАЛИЦИ ВСИЧКИТЕ, не сте нито депутати нито министри.
5
6
 
24
 
! Отговори
Оркестър.Тaшaкларъ преди 3 години
А бойко младши,,внука" вече милионер!
4
8
 
30
 
! Отговори
По важно е... преди 3 години
По важно е къде са милионките на Баце, дето всъщност са наши.
3
8
 
13
 
! Отговори
Бай Гого преди 3 години
Не знаех, че Ми-6 отвличат деца. Не е окей, били те и на наркобосове. :DНе знам. Поправете ме, ако греша. По турско, на тва му викахме Еничерин.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те и специална бригада имаха от дискавъри преди година две, и стигнаха до под кривата круша. Какъвто и злодей да е бил, поне е бил достатъчно умен и в момента си прави гавра отгоре с всички хиени жадни за милионите му