Virgin Atlantic на Ричард Брансън е пред фалит, моли за защита

Авиокомпанията стана жертва на коронавируса
5 авг 2020 15:57, Нели Христова
9
Virgin Atlantic на Ричард Брансън е пред фалит, моли за защита
Снимка: БГНЕС

Авиокомпания Virgin Atlantic подаде молба за защита от фалит по Член 15 от Закона за фалитите в САЩ, превръщайки се в поредната жертва на пандемията от коронавирус, предаде CNBC.

Превозвачът е депозирал съответния документ в американския федерален съд по фалитите в Ню Йорк след процедура във Великобритания, където Virgin Atlantic получи одобрение за свикване на събрание на засегнатите кредитори на 25 август. Очаква се тогава да бъде гласуван план за преструктуриране на компанията.

По-рано от Блумбърг съобщиха, че говорител на Virgin Atlantic е заявил пред съд в Лондон, че парите на компанията ще свършат през септември, ако планът за преструктуриране не бъде одобрен.

Чуждестранните компании използват Член 15 от Закона за фалитите в САЩ, за да блокират кредитори, които искат да заведат дело срещу компанията или да запазят нейни активи в САЩ

През юли авиокомпанията заяви, че сделката с частни кредитори елиминира нуждата от подкрепа от страна на британското правителство, която търсеше основателят и Ричард Брансън.

Компанията, която е 51% собственост на Virgin Group и 49% на американската авиокомпания Delta, затвори базата си на лондонското летище „Гетуик“ и съкрати повече от 3500 работни места, за да се справи с последствията от пандемията от COVID-19.

През юли Virgin Atlantic обяви, че е постигнала сделка с кредиторите на стойност 1,2 млрд. паунда (1,6 млрд. долара), която да осигури бъдещето на компанията след кризата. В молбата до съда компанията обяснява, че резервациите са паднали с 89% в сравнение с миналата година и че търсенето на пътувания през второто тримесечие на 2020 г. е на около 25% от нивото от 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ъъ преди 3 години
До Проф. КръстевСамо с боб е роскована технология. Трабва Първо да хапват яйца и после боб със зеле . Да не вземе да му свърши горивото .... на постен боб.
8
0
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Какво се е замолил за защита ?! Та нали бизнеса е конкуренция. По-слабият си заминава, нали така ?! Или, когато някое визионерче си построи бизнесчето, после моли като социалистче, а ?! За бедните е капитализма, а за богатите е социализма, така ли е, другари визионери ?!
7
0
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Заради това визионерче си замина "ПанАм". Сега е неговият ред. Ще се появи друг.
6
0
 
2
 
! Отговори
Малко му е на тоя преди 3 години
Ричард Брансън е един от гнусарите дето не изплащаше заплати на работниците си да може да се спаси ***. Малко му е да фалира да рови по кофите.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брансън е визионер - ще напише 3 книги и ще направи 300 презентации и ще измъкне компанията :)
4
4
 
3
 
! Отговори
Проф. Кръстев преди 3 години
ше му пиша на Ричи да използва моята нова иновативна техника- без керосин, единственото условие е пътниците преди и по време на полет да хапват боб. Иновацията е пърдокомпресор, самозадвижване, перфекто мобиле и няма фалит
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера го возих Сър Брансън и за разлика от много хора с по ограничени ресурси от него нямаше никакъв бакшиш. От тогава и такива новини по скоро ме радват
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кой ли път....
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз фалирах. Кредиторите ми избягаха. Какво да правя. Да взема да поискам от Боко да ми даде от чекмеджето някоя друга пачка евро та да избягам от България.