Строежът на Саграда Фамилия няма да приключи през 2026 г.

Катедралата трябваше да бъде завършена за 100-годишнината от смъртта на Гауди
24 сеп 2020 14:00, Нели Христова
6
Строежът на Саграда Фамилия няма да приключи през 2026 г.
Снимка: БГНЕС

Строежът на прочутата базилика "Саграда Фамилия" в Барселона няма да приключи през 2026 година както беше предвидено. Строителите не обявяват друга дата, но се надяват работата да бъде подновена скоро, съобщават от БНТ.

Строежът на базиликата, проектирана от Антонио Гауди, няма да приключи по план. Причината е пандемията от COVID-19, която наруши работата и спря финансирането. Парите за строежа на емблемата на Барселона са от дарения и от продадените билети на туристи. Напливът от посетители обаче рязко е спаднал.

Първоначалната цел е строежът да бъде довършен през 2026 година - точно век след смъртта на Гауди в Барселона. Това няма да се изпълни, но остава надеждата за промяна в близко бъдеще.

Строителите обаче обещават нещо друго - 12-лъчевата звезда на "Саграда Фамилия" да заблести над кулата Санта Мария още догодина. За сега има средства само за нея.

Строителните работи би трябвало да продължат през следващите седмици, но при забавено темпо. Нова дата за завършване на конструкцията не се съобщава. Строежът на архитектурния шедьовър продължава почти 140 години, но едва миналата година огромният обект получава разрешително за работа.

Когато бъде довършена катедралата ще има 18 кули, като най-високата ще бъде 172 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да допълня, Барселона е слънчев град, символ на живота и добруването. Не му трябва вампирник.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази сграда е голямо недоразумение. Трябва да я махнат. Отблизо е зловеща. Сто години я строят - никой не може да поеме отговорност ако нещо се срути и погуби хора. Със сигурност са се наслоили куп конструктивни проблеми. Като християнска постройка не отговаря на каквито и да е канони, било католически или православни.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ильо преди 3 години
Сегашното правителство на Испания е мечтата на всеки соросоиден глобалист. Базиликата ще я саботират, но ако беше джамия, още тази година да са я завършили.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те просъо нямат виждането на Гауди и няма да могат за пореден път да я завършат. Само те си знаят какво са сгрешили този път.
1
1
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
Едва ли Всевишния Бог има необходимост от толкова помпозни сгради,за да повярва в нашата преданост.Човечеството ги прави,за да задоволи собственото си его.

Спонсорирани публикации