Спасяваме Рая след призив от Ван Дам: Моля ви, България!

Холивудската звезда се застъпи за малко чихуахуа
Обновена: 18 окт 2020 19:01 | 18 окт 2020 19:01, Веселина Йорданова
67

Една трогателна история с щастлив край. България ще приеме кучето Рая от Норвегия, което щеше да бъде евтаназирано там, защото е изпратено с фалшиви документи.

Малката Рая ще намери своето спасение в България, след като холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам отправи послание към Българската агенция по безопасност на храните в социалните мрежи.

Тримесечното кученце е продадено от българи на норвежци с фалшиви документи и щеше да бъде евтанизирано, ако не получи разрешение да се прибере в България, предаде Bulgaria ON AIR.

Ван Дам дори организира подписка в подкрепа на мисията си.

"Моля ви, България. Българската агенция по безопасност на храните. Направил съм толкова много филми във вашата страна, изхарчили сме милиони долари за туризъм и работни места. Обичам България и вие знаете това, затова ви моля, за моя рожден ден, за рождения ден на дъщеря ми, Българската агенция по безопасност на храните да промени решението си. Моля ви, приятели, ще бъда безкрайно благодарен", заяви той в трогателно видео.

И България чу апела му. Навръх рождения ден на Ван Дам от Агенцията по безопасност на храните съобщиха, че Рая ще бъде приета обратно в родината си.

Явор Гечев от фондация "Четири лапи" споделя, че имат опит с подобна ситуация с цял развъдник на кучета, които са били изнасяни от страната ни за Норвегия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Кварталното куче преди 3 години
Я дайте имената на "норвежците" продали с фалшиви документи това кученце в Норвегия . И въобще какви са тия драми, какви са тия сапунени опери....И ако някой си направи труда да прочете текста във видеото ще види , че Норвежкata Food and Safety Authority иска а убие кученцето а НЕ БЪЛГАРСКИТЕ. Било внесено с комерсиална цел а новите собственици плащали престоя в карантинното и допълнителните ваксини .АМИ ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ.И какво прави Ван Дан в Норвегия та снима тоя филм с "жертвата" Рая?
51
3
 
7
 
! Отговори
Не е ли преди 3 години
по-добре да се помогне или спаси едно болно ДЕТЕ,отколкото някакво си ПСЕ???
50
5
 
2
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Добре, че е Във Дам та да укроти тази варварска държава БГ с варварската, еничерска БАБХ създадена да изпълнява поръчки и да налага тъпанарски правила.
49
3
 
5
 
! Отговори
xph преди 3 години
dnes.bg, май Ви е скучно... какви са тия статии???
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак е любопитно как е разбрал за кучето?Може би от дъщеря си.Както и да е,сагата е много прочувствена с оглед молбата ,да иска за рожденния си ден да бъде спасено едно кученце от България.А нашите докога ще фалшифицират документи за кучета?И без това в кучешките приюти има много кучета за осиновяване ,а грижите са скъпи.По добре да направят така ,да са здрави с редовни документи да ги пращат в чужбина при хора които ще ги гледат,напр. в Германия.
47
2
 
1
 
! Отговори
пепи преди 3 години
И кво като е екшън герой.Просто иска нещо.А Като българите взимаха парите от филмите с Жан Клод ван дам.Тогава можеше.А сега.
46
11
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
. Явно сте забравили как този дърт алкохолик биеше жените си!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само бюрократите, адвокатите и мижитурките обичат буквата на Закона, нищо, че законите са станали нечовешки.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Норвегия - люлката на педофилията. Само ядрено оръжие върху тях. Цяла норвегия на стъкло, нека да се стопи!
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Норвегия е държава и има закони. А България е васална територия и българите са *** и законите се определят от цивилизованите западни господари, каквото им кажат това правят българите, защото сме *** в ЕС и НАТО!
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България евтаназира пенсионерите, ама никой не призовава да бъдат спасени.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо не призовават Норвегия. Никой не казва и дума за тези, които ще убият кучето и ако бяха го убили, нямаше гък да кажат.
40
5
 
7
 
! Отговори
туземците преди 3 години
Съвсем ни взима за ***, както когато са клали и са рязали ръце на децата в Конго ако не си изпълнят нормата. Направил много филми в България, милиони похарчили, ама какви заплати са плащали, и колко милиони са спестили, защото ако беше правил филмите другаде щеше да излезе милиони по скъпо. А нашите навеждачи му се връзват, хуманните норвежци искат да убият кучето, но ние сме много човечни, само дето пенсионерите измират в мизерия с 200 лева пенсия.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44 АнонименПо-добре е да тричаме непейските ***, а псето да го пломбират и поживо поздраво да джафка при норвежците.
38
8
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
Прати милион долара и ще я взема у дома.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ми е един от любимите. И Сталоун, и Шварценегер, и Долф. Ех, какви екшън герои имаше навремето...
36
1
 
21
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Браво на човека.
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брат, да беше споменал нещо и за заплатите! Явно твоите думи хващат декиш. Нейсе. Жан Клод ван Дам - най-големият! "Кървав спорт" - израстнахме с тези филми, мен, никога няма да забравя как Тонг По риташе бетонната колона. Жив и здрав!
34
3
 
8
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Че каква връзка има въобще Българската агенция по безопасност на храните с кучетата??? Виж, ако е примерно "Българска агенция по безопасност на животните", има логика. Иначе с едно изречение по сърцераздирателната статия: "Всичко е пари, приятелю!"
33
2
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Нямам представа 4 Лапи мафия ли са или не. НО ВАН ДАМ Е ПИЧ!