Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта

Не е ясно как той се е появил там
24 ное 2020 19:21, Нели Христова
109
Мистериозна находка: Метален стълб се издига в пустинята в Юта
Снимка: Instagram

Докато броят овце със своя хеликоптер, няколко държавни служители забелязват нещо странно сред скалите на Юта - висок метален блок стърчи в нищото.

Мистериозният монолит е с височина около 3 метра и е забит в скалите. Не е ясно от какъв метал е направен, но блясъкът му е в остър контраст с червените скали, които го заобикалят. Магистралният патрул на Юта сподели изображения както на овцете, така и на странната структура.

Пилотът на хеликоптера, Брет Хъчингс сподели пред местния новинарски канал KSLTV: "Това е най-странното нещо, което съм срещал в Юта през всичките си години и множество полети." Той е от отдела за обществена безопасност, който помага на биолозите в щата.

"Един от биолозите го забеляза първи и просто прелетяхме директно над върха му", разказва Хъчингс. "Той извика: "Уау, уау, уау, обърни, обърни!" А аз го попитах "Какво?" И той каза "Това нещо - трябва да отидем да го разгледаме!"

Според Хъчингс обектът e изкуствено създаден от човек и изглежда е бил здраво забит в земята. Със сигурност не е паднал от небето.

"Предполагам, че това е инсталация на някой модерен артист или нещо подобно. А, знаете ли, може и да е от някой, който е голям почитател на "2001: Космическата одисея", казва Хъчингс.

Наистина - монолитът и обстановката край него наистина навяват спомени за великата лента на Стенли Кубрик от 1968 г., в която група маймуни откриват гигантска плоча. Властите обаче отбелязват, че ако металният стълб е поставен от човек, то това е направено незаконно, тъй като никой не е поискал разрешение.

Донякъде маймунското поведение на двама от членовете на екипажа, облечени в научно-фантастични гащеризони, които се оказаха принудени да се качат един върху друг, за да видят горната част на структурата, само направи сцената още по-реалистична.

"Шегувахме се, че ако някой от нас внезапно изчезне, тогава останалите просто ще избягаме", каза Хъчингс.

Овцете, които екипът брои, живеят в някои от най-суровите и отдалечени райони на Юта и оцеляват при враждебни климатични условия. Опасявайки се, че любителите изследователи може да се изгубят в пустинята, докато търсят монолита, те решават да не разкрият точното му местоположение.


А потребителите в социалните мрежи побързаха да се пошегуват, че парчето метал може и да е знак от извънземни и предупредиха: "Не го пипайте преди 2020 г. да свърши".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Галфос, съвсем си скопен от чувство за хумор! Веднага взрив от злоба!А през 20-те години гърците бяха стигнали почти до Анкара, но Съветска Русия даде на турците много злато, стотици картечници "Максим", десетки хиляди винтовки "Мосин" и револвери "Наган", милиони патрони, а и инструктори! Май и Фрунзе е бил там. та не плаши толкова с турчетата!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак някое хайванче ме е изрило! Познайте кое! Не бих го държал и 1/2 час на работа! Не търпи критика.Сега добра дума за нея. Една друга беше написала за щата Утах (Utah)! Тази го е написала правилно! Невероятно!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми е бабалюгата
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогарю Петрос айде вземете си с насилие нещо от Турция да видя как ще стане. За 17 часа ще превземат Атина а за 24 часа ще ви издавят до един в морето. Нагла ромейска твар.
83
2
 
3
 
! Отговори
Стелианос Петрос преди 3 години
Елиникос културас нямас нищо общос със съвременнис гръцкис маллакис. Същос кактос днешни египтакис нямат общос с пирамидакис. Грознис и подлис ромейякис трябвас върнакис Беломорска Тракия на България. Товас са старис територияс българакис. Иначе примомняс византакис какво направакис Крум с тиквас Никифорас.
82
2
 
2
 
! Отговори
Стелианос Петрос преди 3 години
Мистериозна, -- от Мистерииас,Мистерие,Мистерос,Мистерон = Елленике тоже .
81
3
 
0
 
! Отговори
Стелианос Петрос преди 3 години
КОСМОС, Космическа.та , ОДИСЕЯ от ОДИСЕАС , Монолитос,Монолитика.с = Светът се прекланя пред Гръцката Култура, Цивилизация, Напредък и Превъзходство !
80
0
 
4
 
! Отговори
Артър Кларк преди 3 години
Не са спазени пропорциите 1:4:9 както са описани в Одисеята.
79
0
 
7
 
! Отговори
D. преди 3 години
До ЛелеКоментарите под тази статия са по- забавни от статията хаха :))))====То в повечето случаи е така. Затова идваме и четем Dnes.bg.
78
0
 
17
 
! Отговори
Ама преди 3 години
Тия не са ли чували за античките македонски монументи, егати смотаняците !
77
1
 
0
 
! Отговори
Цензурираната дума е преди 3 години
У.Р.О.Д - Джак. Сега да видим къде са пипалата на Овърмайнд Джак. Интерпол ю сапи?
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питай Илон Мъск. Той знае всичко.
75
0
 
5
 
! Отговори
fundament преди 3 години
Малко, по-малко, "алиените" се показват, не мислите ли?
74
3
 
0
 
! Отговори
Изненада Джаааааккк преди 3 години
Нарочно или е така си постави за задача - то едно такова 60 години никой не ме хвана за всичките долности дето съм ги свършил дай да видим докъде мога да стигна, как мога да направя всички гадории на едно място и никой да не ме хване. Ти си в Ахерон Джак ... а пък аз съм ви приготвил още няколко изненади. Но чакай Джак - ти не преговаряш с терористи дори да си направил всеки законов терористичен акт върху тези "терористи" и "комунисти" и тези гадни comi bastards. Шанс няма да им дадеш изтребваш!
73
3
 
0
 
! Отговори
Бисквити Троя Джак преди 3 години
Яж сега или гориш? Изгорили, изгорири, изгони горили. Джаки Бой или по-познат като Овърмайнд Джак - той убива семейства всеки ден, после се прибира в прекрасната си еднофамилна къща с басейн, четири спални, къща за гости, къща на дървото при красивата си съпруга, деца, които скоро ще се изнасят и нищо не подозират тати какво прави на работа! Или знаят, но си траят.
72
4
 
0
 
! Отговори
Хеееей Джаааак преди 3 години
Това трябва да спреееее Джакккк - голямо бяло дърво сте изгорири Джаааааак - един голям бял бик само обикаля и търси кой е виновен за тази свинщина Джаааааккккк - кой затърка 1,2 милиона и открадна 1 милиард само и само да си спаси 1,2 милиона от неговите и да си спести 1 милиард от неговите - но ето я изненадата на века Джак - някой от тези хора не трябваше да умират , много посредствени генотипове можеха да умрат, но не и тия в бялото дърво Джааааккк, ще оптимизираш ли още???
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи спах със стрина Пена, и от кеф тя си хвърли сутиенА. И докато летял се превърнал на метал... Тия руснаци еднА бомба немогат да сделат.... само неръждавейки им пращат.!???
70
3
 
0
 
! Отговори
Хайде Джак преди 3 години
Покажи какво си инатливо магаре и напук на всички унищожи мястото дето съм решил да възстановя, подновя и да се гоним после. Айде Джак не дай шанс - бъди номер 1 както си мислиш че си и недей да се опитваш повече. Няма нужда Джак - вие сте номер 1 - във войната срещу цивилни, в кражбата на 1 милиард леве, в най-големия обир на 21 век. Няма нужда Джак - няма конкуренция. К'во беше или си с нас или си против нас. А третата страна на уравнението - колко неща не са се случили там някъде във времето
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дейна Скъли сигурно знае кой го е вдигнал в пустинята. Може би Фокс Мълдър. Истината е някъде там. От друга страна може и да е реклама на някое дружество на самотни дами в третата възраст, например "Изправи се бе!" на Мая Малонова.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родното място на Короната!