Почина съпругата на Стефано, който й направи серенада в болницата

Двойката била заедно 47 години
27 ное 2020 19:07, Нели Христова
19
Почина съпругата на Стефано, който й направи серенада в болницата
Снимка: Facebook

Трогателният клип, в който 81-годишният Стефано Бодзини прави серенада на съпругата си, която е в болница, обиколи целия свят. За жалост обаче Карла Саки, която преди дни напусна лечебното заведение, е починала в дома си.

Още по темата

Кметът на Пиаченца Патриция Барбиери заяви, че болестта "прекъснала прегръдката им". В съобщение във Facebook обаче тя отдаде почит на жеста на Бозини за "нежност": :В тази серенада всички ние разпознахме любовта в простотата и непосредствеността на нейния универсален език."

Персоналът на болницата и жителите на град Кастел Сан Джовани наблюдават как бившият член на италианския алпийски полк слага алпийската си шапка, сяда на табуретка и свири поредица от мелодии под прозореца на жена си.

Синът му Маурицио заяви, че Стефано е попитал болницата дали може да "изпълни няколко песни за нея, за да й даде пет минути щастие".

"Беше слънчев ден, ще ми се да можех да свиря по-дълго, цял ден", каза г-н Босини пред вестник "Пиаченца Либерта" след това. .

Двойката беше женена от 47 години, а Стефано закачливо изпрати въздушна целувка на съпругата си, която гледаше от прозореца.

Наскоро той разказа пред местния си вестник, че все още редовно свири на акордеон по селски фестивали и домове за възрастни хора. Стефано разказа, че всички са го молили да свири на сватбата му, но той се престорил, че си е наранил ръката, "защото исках да танцувам - аз с нея".

Северна Италия понесе тежестта на втората вълна на пандемията от COVID-19, но регионът Емилия-Романя, където се намира Кастел Сан Джовани, не е засегнат толкова силно, колкото съседна Ломбардия.

 

 

Публикувахте от Valerio Marangon в Неделя, 8 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаблюдателВътре е важно каква техника и персонал имат, а не като Луковит със сигурност.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахНе става дума за инфантилна радост, но явно не познаваш такива хора и за това не разбираш. Тези от историята толкова приличат на мойте баба и дядо, които загубих.
11
11
 
1
 
! Отговори
хах преди 3 години
абе ние сърце имаме ама смъртта явно няма вкус за сладникави сърцераздирателни канцонети , инак много трогателно даааа! и не сме зверове идеоти споко просто в тежки дни не вярваме в глупотевини имаме нужда от малко черен хумор и твърде сладки истории не ни кефят оставяме ги на инфантилите да се радват
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате ли сърце? Това е толкова тъжно!И после мъжете били такива, жените онакива...вече няма такава любов!Поколението на тези хора е последното, което обича истински!Вижте си коментарите и ще разберете, че е така! Дори не разбирате поведението на този мъж. За съчувствие, не говорим въобще!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почиват след като са ги изписали от пост-Ковид синдром, който включва фиброза на белите дробове и тромбози по кръвоносните съдове в цялото тяло.А вие се смейте после, ама човека починал от инфаркт, или инсулт, ама те го писали от Ковид - това е точно заради тромбите, които запушват каквото им попадне - мозъчни артерии, коронарни и всякакви други съдове.
8
0
 
7
 
! Отговори
Съболезнования преди 3 години
!
7
1
 
26
 
! Отговори
Мъррр преди 3 години
Хубаво е, че все още има такива мъже... тъжното е че набора им е такъв, че с тях си отива един малко по-човечен свят, свят в който един човек, един акордеон и една душа изпълват пространството с магия...
6
12
 
14
 
! Отговори
Виктория преди 3 години
Жената не е починала от коронавирус. Защо подвеждате читателите?
5
1
 
46
 
! Отговори
роза преди 3 години
Наистина е трогателен този видеоклип!Възхищавам се на стария човек,който на тези години е запазил младежкия си дух и огромната си любов към спътницата си в живота!Погледнете-минали са векове и хилядолетия,хора и държави са се сгромолясвали в пръстта,но любовта си остава-вечно нова и вечно жива!Тя,любовта,ще спаси света!
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе хора вие в ред ли сте, защо си правите пиар по време на Уханската Чума?!?Каква е целта, да създавате психоза от частен случай?
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо си викам, къде го намериха този чист заден двор в България, ама не няма грешка...
2
73
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата серенада е да си подсвиркваш любимата песен в Ауди А8-цата докато женчето се плюнчи връз кожения скоростен лост. Най-добре се подмокрят на такива серенади, кво ше им пееш под джама кат некъв романтичен ***.
1
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италианците все пак са добри хора.