Равностойна кулинарна битка до последния миг на финала на MasterChef

Виолина, Димитър и Ивайло готвят за 100 000 лева в най-взискателната кухня
10
Равностойна кулинарна битка до последния миг на финала на MasterChef

Най-силният финал на MasterChef България в историята на шоуто досега - това по думите на Chef Михалчев, предстои тази неделя от 20,00 часа по bTV. Виолина Маринова от Русе, Димитър Тончев от Пловдив и Ивайло Спасов от Кърджали са тримата финалисти, които ще готвят за последен път в най-известната кухня, но само един ще заслужи титлата MasterChef на България.

За целта финалистите трябва да впечатлят авторитетното жури Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, като приготвят страхотно предястие за 30 минути, невероятно основно ястие за 60 минути и съвършен десерт за още 60 минути.

Още по темата
Тримата финалисти ще започнат битката за голямата награда с предястия с тотално различни концепции, които според Chef Токев нямат база за сравнение. Единият от участниците се спира на изцяло българска тематика, вторият ще приготви ястия с хилядолетна история, а третият – различни и модерни такива. За всички тях Chef Роу казва, че са най-добрите предястия, сервирани в историята на MasterChef.

Още в първия етап от надпреварата журито изпада в сериозно затруднение. По време на оценките от устите на журито се чуват следните оценки – Chef Михалчев – "Изкара ме извън играта просто. Ще се пенсионирам. Това е". и "Честно да ти кажа много рисковано решение, но в крайна сметка вкарваш гол". Chef Роу пък изпада в екстаз от едно от предястията и казва – „Все едно си ми дал едно платно и да си го довърша аз. Знаеш ли, цялата тази атракция, която ти въвеждаш, пак ти създаваш едно преживяване. Уоу, уоу, перфектно.“

Първите сълзи на разочарование ще дойдат след второто предизвикателство – основното ястие, след което в надпреварата ще останат само двама. Вторият етап ще постави на изпитание не само кулинарния талант, въображение и умения на финалистите, но и способността им да се състезават с времето. А за едно от основните ястия Chef Роу е категорична, че е най-хубавото, което е опитвала в MasterChef въобще.

Решителният сблъсък и най-трудното решение за журито ще дойде при десертите, толкова сложни и многокомпонентни, че битката ще продължи до последния миг, пред очите на най-близките на Виолина, Митко и Ивайло и насред буря от емоции.

Кой ще грабне престижната статуетка в шестия сезон на MasterChef България и ще си тръгне с наградата от 100 000 лева, зрителите ще разберат на 6 декември, неделя, от 20,00 часа на всички платформи на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 3 години
То аз като чета коментарите май всички знаем кой е спечелил,но трябва да се преструваме,че Митко заслужава да спечели.😀😀😀
9
0
 
0
 
! Отговори
Трактора преди 3 години
Може да съм един от малкото, който вече да знае кой ще е победителя 😂
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва предаване не ли само за баби ? Да направят едно такова предаване за пивовари .Да има за мъжката публика нещо .Наздраве
7
2
 
4
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
Според мен тая *** ще спечели, не си спомням името й. Но явно е нагласено, ако не е трябва Митко да спечели.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивайло поддържан от Токев ще спечели таз годишният формат.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опаааа..Облъчените почнаха с минусите.-:) Много сте елементарни бре?!
4
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ивайло от ден 1 в състезанито познах, че ще е финалист. Даже и букмейкърите вече ми платиха залога. Може да е провинциалист, но поне има правилен изказ, а не някаква мякаща и джакаща трагедия, която собствения си език не знаЙ, ама сЙенднала на ерудирана да се прави.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе хора.Тази сапунка е като Турските сериали.Няма свършване братче! То " ферми" то непознати " маскирани певци"! Нямат край печалбарските напъни! А тази Ферма задмина " Биг Брадър"! Тия 2 мата трябва да бъдат съдени за плагиатство! Състезанията са си състезания.Но какво общо има състезанието с пребиваването им в къщата в която живеят докато приключи състезанието?! Кой какво си говорел там и с кой се натискал? Нечистоплътно е това което правят тия 2 мата!!!
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивайло няма място там. Провинциалист с типичната им болна амбиция. Краси беше далеч по-интересен и по достоен. Ивайло е с нисък интегрирет и под привидно добрия му нрав е зъл и завистлив. Да си заминава в Кърджали да си върти дюнери. Митко, Краси и Файчето трябваше да са финалисти. Ама нейсе. Дано Митко да спечели ! Успех
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От много време знам кой е победителят, но ще следя с интерес. Успех на всички! Едно от малкото смислени предавания.