Лиса и Камала Харис - предсказаха ли "Симпсънс" бъдещето отново?

Изкуството в шоуто често имитира истинския живот
22 яну 2021 13:10, Нели Христова
55
Лиса и Камала Харис - предсказаха ли "Симпсънс" бъдещето отново?

"Семейство Симпсън" едва ли може да предсказва бъдещето, но тъй като е най-дълго излъчваният ситком в историята на САЩ, вечният сериал често се озовава в ситуации, в които "животът имитира изкуството" години след появяването на епизодите по телевизията.

Тази седмица, например, потребителите в социалните мрежи не можеха да не отбележат последното съвпадение между облеклото на вицепрезидента Камала Харис по време на инаугурацията и облеклото на Лиса Симпсън в епизод от 2000 г.

В "Барт към бъдещето" Лиса поема председателския пост и изрича популярната реплика: "Както знаете, ние сме наследили голяма бюджетна криза от президента Тръмп."

В епизода Лиса носи лилаво сако и перли, а на встъпването в длъжност в сряда Харис също беше облечена в лилаво сако и перли. Харис поема поста веднага след президентството на Доналд Тръмп, а това направи сравнението още по-лесно за зрителите.

Лиса и Камала Харис - предсказаха ли "Симпсънс" бъдещето отново?
Камала Харис. Снимка: БГНЕС

Приликите с встъпването в длъжност и сериала не спряха до тук. Актьорът Том Ханкс се появи като водещ по време на виртуален концерт в сряда вечерта, който имаше за цел да запази темата за националното единство на президента Джо Байдън по време на криза.

В "Симпсън: Филмът" от 2007 г. Ханкс в епизодична роля предлага нов Гранд Каньон в Спрингфийлд, родния град на Симпсън.

"Здравейте. Аз съм Том Ханкс. Американското правителство загуби доверието в себе си, така че взе назаем малко от моето", казва той. В края на сцената той добавя: "Ако ще изберете правителство, на което да се доверите, защо не и това?"

Спекулациите, че шоуто може да предсказва бъдещето, не са нещо ново. Феновете твърдят, че то предвижда, наред с други случаи, нападението на тигър Зигфрид и Рой, интелигентни часовници, "стършели убийци" и купуването на Disney от 20th Century Fox.

Дълголетието на шоуто и неговите сценарии, които отразяват бъдещето, са споменати и в други комедии, включително епизода "South Park", "The Simpsons Already Did It".

На въпрос през 2016 г., когато стана ясно, че "Симпсънс" са предсказали идването на Доналд Тръмп, сценаристът Дан Грейни каза пред The Hollywood Reporter: "Това беше предупреждение за Америка".

"И това просто изглеждаше като логичната последна спирка, преди да удариш дъното. Сценарият беше създаден, защото беше в съответствие с визията Америка да полудее", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно "тия" които определят как са се случват нещата са фенове на сериала.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващите 4 години в хамерика ще са като на епизод на south park
42
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Онзи симпсънов Тръмп много приличаше на оригиналния. А при тази откъм дреха го докарали, за да се пише, че Симпсън пак познали, но боята развали мистерията...
41
1
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Или може би всички врътки на евроатлантическите ни "приятели" са един сценарий, кой знае , със сигурност никой няма да ти каже.
40
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази черната камила ще унищожи света Или поне АмерикаТолкова Долна и лицемерна и без чувствена че не е истина Тя няма деца тая . Не е искала защото няма милост сърце очаквани трета световна
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На български трябва да се изпише като "инаВгурация", защото идва от латинското "авгур". След "джиросването" смятах че съм видял всичко, но не било така.
38
3
 
26
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Най-добрия предсказател е Джордж Оруел с книгата си '1984'Едно към едно!Всички политически шмекери просто следват прецизно сюжета на книгата му. Като 'библия'!Но пък....Ако всички я бяха прочели(не само да гледат холивудския филм) това сега нямаше да се случи.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в нет-а има сбрани "предсказания" и едно от най-истинските (тъй да се каже) е когато отбора на зубърите играят бинго за нобеловите награди и познават този за физика (или нещо подобно)
36
1
 
4
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Дрън,дрън - откачен свят!
35
28
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Харис е стилна дама и беше с много симпатичен мъж.
34
3
 
7
 
! Отговори
алекс преди 3 години
стига с тия простотии вече
33
2
 
13
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
Е чак пък най дълго излъчвания ситком??а дързост и красота къде го слагате,?
32
2
 
19
 
! Отговори
amed doganq преди 3 години
не е предсказване, а създаване !егрегор се нарича, образовайте се барем малко!
31
2
 
8
 
! Отговори
чорба-каша преди 3 години
Лиса и Камала Харис - предсказаха ли "Симпсънс" бъдещето отново?---------Кали ***, Кали Мааа...Бегай, бате, бегай съ крий!!!-))))))
30
26
 
4
 
! Отговори
Антрополог преди 3 години
До АнонименТова е и миналото ,човечеството произлиза от Африка.Бялата кожа ,сините очи и русите коси са изменения в гени появили се по време на ледниковия период, когато група хора са се скрили в пещерите . Липсата на слънце е причинило и загуба на меланина в кожата.Липсата на меланин и слънце пък води до липса на вит. Д и допамин-хормон на щастието.Затова белите сме често в леки депресивни състояния . Мислим ,че Света есрещу нас .Примитивен е този без култура !! ...Човек = култура...
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AMI DA ZA SYJALENIE BYDESCHTETO E CHERNO KATO KAMALA
28
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
paracetamola e za bolesta po 1 na den ako ste bolni ,tova e ;
27
5
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
da te sa 2 grip i kovid -triabva da mahnete 1to (gripa) ..., samo s vaksina za grip purvo iposle za kovid inace shte se lutati mejdu dvete ;
26
6
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
vsika sedmica na lekar i vednuj v meseca cialosten pregled ,posle vsiaka nedelia na curkva i za praznecite kato golemi sushto za uvajenie ,tova e i vie shte vijdate ili videte neshto ,pojelav vi zdrave radost i dulgoletie a sushto i mir .
25
3
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
a vie napravete po edno ese , kak vijdate pandemiata ,moje i decata v ucilishte ;