Най-недоносеното бебе отпразнува първия си рожден ден

Лекарите му давали 0% шанс да оцелее
21 юни 2021 19:00, Нели Христова
16
Най-недоносеното бебе отпразнува първия си рожден ден

Ричард Скот Уилям Хътчинсън се ражда пет месеца по-рано. Той тежи по-малко от половин килограм, а лекарите подготвят родителите му за най-лошото - те не му дават шанс да оцелее. Бебето е признато от Гинес като най-недоносеното в света.

Ричард е роден в детската болница в Минесота в Минеаполис, Минесота, след като майка му Бет Хътчинсън е претърпяла медицински усложнения, които са я накарали да роди

Роден 131 дни преди очакваната дата и тежащ само 11,9 унции, Ричард е толкова мъничък, че родителите му могат да го държат на една длан.

"Когато Рик и Бет получиха консултации преди раждането какво да очакват с бебе, родено толкова рано, екипът по неонатология му даде 0% шанс за оцеляване", казва д-р Стейси Кърн, неонатолог на Ричард от Детска Минесота. "Знаех, че първите няколко седмици от живота на Ричард ще бъдат много трудни, но чувствах, че ако успее да се справи с това, той ще оцелее."

Поради пандемията от коронавирус родителите на Ричард не можели да останат да нощуват с него в болницата, а останалите членове на семейството му също не го посещавали.

Така родителите пътували ежедневно от дома си в окръг Сейнт Кроикс, Уисконсин до Минеаполис, според Гинес.

"Бяхме там, за да му окажем подкрепа", казва Рик. "Мисля, че това му помогна да премине през това, защото знаеше, че може да разчита на нас."

През декември 2020 г., след като прекарва повече от шест месеца в болницата, Ричард най-накрая се прибира при семейството си.

"Денят, в който Ричард беше изписан от NICU, беше толкова специален. Спомням си, че го вдигнах от креватчето и просто го държах със сълзи в очите", споделя Керн. "Не можех да повярвам, че това е същото момченце, което някога е било толкова болно, че се страхувах, че може да не оцелее. Същото малко момче, което някога се побираше в дланта на ръката ми, с толкова полупрозрачна кожа, че виждах всяко ребро и съд в мъничкото му тяло. Не можех да не го стисна и да му кажа колко горда съм от него."

На 5 юни щастливото бебе отпразнува първия си рожден ден, заобиколено от семейството си и трите им кучета.

"Все още сме изненадани от това. Но сме щастливи. Това е начин, по който можем да споделим неговата история, за да повишим осведомеността за преждевременните раждания", казва Бет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДУШИЧКА, ДОБРЕ , ЧЕ НЕ СЕ БЕШЕ РОДИЛО В БЪЛГАРИЯ , ЧЕ ПРИ БОРИСОВ ДА СА ГО УМОРИЛИ И ОТПИСАЛИ ЩОТО ТАКОВА ГЛЕДАНЕ НА 3-МЕСЕЧНО РОДЕНО ИЗИСКВА СРЕДСТВА! А МОТОТО НА ГЕРБ Е БОЛНИЦИТЕ ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ И ПАРИ НЯМА СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН!
13
3
 
3
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
АНАЛизаторе, ти май си се родил още по-недоносен, иначе няма логично обяснение за менталната ти катастрофа?!
12
2
 
4
 
! Отговори
loves2drive преди 2 години
Сейнт Кроикс, бахахаха. Много са ми забавни тези преводи.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да е чувал за стратегия на българското МЗ за ваксинациите срещи ковид? Ми не, защото такава няма или не е сведена до гражданите.А някой да знае за стратегия на СЗО относно същия въпрос? Също не, нали?А някой да е виждал или чел разяснителни брошури или поне статии в сайта на МЗ относно ковид, боледуване то от ковид и ваксинациите?Също не, нали?Всичко трябва да си търсиш сам и да се оправяш, както знаеш, ако си късметлия, с малко помощ от Джи Пито.Изводите - пак сам.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Имало е късмета да е роди в най-великата и демократична страна в света-САЩ,сега ще порасне голямо и ще стане пълноценен и свободен човек,ако беше родено в ппросията,отдавна щеше да захвърлено в някой контейнер и е да е нахранило червеите......такава е реалността в путиноландия
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роден в четвъртия месец???? Че той е бил почти ембрион. Дебелоопашката еврейско-медицинска лъжа е това. С каква цел? Еми, без резервна вяра в медицинските възможности и яко плащане.Органите му били вече развити и само трупа маса? А многобройните седмата, които загиват заради недостига на сърфактант? Айде нЕма нужда. С правете се първо с ковида и с лъжите за стволовите клетки, трансплантациите и колко лесно се лекува рак. През това време умират хора от недоимъчни анемии, пиелонефрит и ТВС.
8
2
 
28
 
! Отговори
юначе преди 2 години
Давай, юначе, смело напред и много късмет! Да си жив и здрав, Господ си знае работата, очевидно те чака щастливо бъдеще!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4Всичките им статии са такива. Дървено преведени без капка мисъл.
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво нещо е природата, това е още едно доказателство , че всички органи се развиват през първите 3-4 месеца в утробата, след това е трупане на телесна маса.
5
1
 
53
 
! Отговори
Успех в живота преди 2 години
Аз съм Седмаче,ама станах 1.90 см....Да е жив и здрав, и да порасне голям МЪЖ!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2.Означава много мързел и яко google translate.Точно едно търсене в гоогъл и 1 една минута по късно е 11.9oz= 0.3373593kg
3
1
 
39
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Благословен от Бога, дори когато лекарите казват, че няма шанс да оцелее.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво значи 11,9 унции?
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да е живо и здраво! Ще порасне. На приятелка детето преди 28г. се роди 750г. сега е като камара голям и силен. С много търпение и обич ще го отгледат и ще навакса с времето.