Кои места в дома забравяме да чистим?

Ако забравяте да ги почиствате редовно, време е да започнете
25 ное 2021 13:56, Михаела Лазарова
5
Кои места в дома забравяме да чистим?
Снимка: Istock

Винаги има нещо за чистене вкъщи. Стандартните места, на които се събира мръсотия, са ясни. На тях вероятно наблягате при всяко чистене на дома. Няма как да подминете антрето, тоалетната, банята, мръсните плотове в кухнята, уредите, които използвате най-често. Да не забравяме и пода навсякъде в дома. Освен тях обаче има още толкова места, на които се събира мръсотия, но които често забравяме на почистим.

Кои са местенцата вкъщи, за които не сте се сетили, че се нуждаят от почистване?

Вентилационните отвори на сушилнята

При сушене на дрехите в сушилнята от тях се отделя уловения мъх, който преминава през специални дюзи. Ако не почиствате тези пътища, машината може да се затрудни в работата си или да се развали с времето. Премахвайте редовно отлаганията от власинки от дрехи, защото в тях се задържат мръсотия и бактерии.

Пазарски чанти за многократна употреба

Ако мислите за околната среда и не използвате найлонови пликове при всяко пазаруване, това е похвално. Но трябва да помислите и за собственото си здраве. Ако забравяте да перете чантите за пазар, които използвате, направете го още сега. В тях се задържат всякакви нечистотии и патогени. Перете ги по-често, особено ако пренасяте с тях пресни продукти, като месо, яйца, зеленчуци, млечни продукти, които не са фабрично опаковани.

Поставки за четки за зъби

Банята е същински развъдник на бактерии заради влагата и топлината. Ето защо там трябва да сте много осторожни в почистването. Не забравяйте да почистите всяко кътче, включително поставките за четки за зъби. В тях се задържа много мръсотия, която може да се пренесе директно в устата ви чрез миенето на зъбите с четката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Всички места, преди 2 години
които ни мързи да чистим.По-добре да се наядем свински,да се напием казашки, а като се свестим ако има хапчета,време,нерви и желание,може да изчистим нещо. Овластените и богатите си имат прислужници(пардон,домашни помощници) и не се занимават с такива житейски суети.Ние пък сме демотивирани-каквото и да правиш,който и да е този,дето ръси мозък по екрана,отърване от прокобата няма. И тези,дето ще правят промяната.ще я направят за себе си(може и за родата). Останалите сме в кюпа.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пазарски чанти за многократна употреба" - Ам ... за България говорим, нали? ОСвен пенсионери, рядко виждам хора с чанит за многократна употреба. Може би тея, пластмасовите (не, не е наелон ... чорапите са от наелон), ама и те се късат бързо.