За по-силен имунитет пробвайте уелнес шотове

Те ще ви заредят с повече енергия
21 мар 2023 22:15, Дарена Найденова
7
За по-силен имунитет пробвайте уелнес шотове
IStockphoto

Практически още от древността хората търсят начини да засилят имунната си система, независимо дали става дума за добавки или диета. Докато учените продължават да проучват колко е възможно това наистина, липсата на научни доказателства не е спряла появата на нови продукти, често с креативни начини за привличане на повече последователи.

Най-скорошните са шотове за имунитет, за които се твърди, че доставят имуностимулиращи хранителни вещества чрез една или две глътки течност. За да се изясни всяко объркване, името се отнася до безалкохолна версия на шот, който иначе бихте поръчали на бар. Изпиването на малка чашка в името на това да се излезе невредими от сезонните грипни епидемии звучи доста забавно, но дали всъщност има нещо наистина полезно или всичко е един рекламен трик?
 
Какво са уелнес шотове?
 
Шотовете за здраве или имунитет са малки напитки от 30-60 мл, които съдържат смес от плодови или зеленчукови сокове, ябълков оцет и билки или подправки, някои от които се използват в традиционната медицина от години. Можете да ги поръчате в магазин за здравословно хранене или да ги намерите предварително направени в големите вериги супермаркети.
 
Уелнес шотовете набират популярност, тъй като потребителите търсят повече ползи от напитките, особено фокусирайки се върху имунното здраве. Една малка чаша сок изглежда предпочитано средство да си набавят витамини, отколкото приемането на хапче.
 
Лекотата на приготвяне, свежият вкус и яркият цвят правят шотовете приятни и за окото. Всички тези качества ги превръщат в идеална картинка за социалните мрежи, което е и по-лесният начин за тяхното промотиране и достигане до все повече хора.
 
Какви са ползите за здравето?
 
За някои шотове се твърди, че съдържат съставки, които поддържат или засилват имунната ви система. Подобно на други „суперхрани“, те могат да се радват на огромна популярност заради публикациите в социалните мрежи и използването им от звезди и инфлуенсъри, въпреки че нямат ясни здравословни ефекти.
 

Цинк, мед, джинджифил – какво наистина помага при настинка и грип

 

Уелнес тенденции от 2022-а, с които да се сбогувате

 

Здрава и силна имунна система – 6 полезни храни

Едно от най-честите твърдения за тези продукти е, че повишават имунитета или укрепват имунната система. Те ви обещават, че ще ви помогнат да предотвратите всяко заболяване или пък ще ви помогнат да се излекувате по-бързо, ако вече сте болни. Но реалността, според диетолози, е съвсем друга и тя е, че имунната ви система е много по-сложна от това.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате всеки ден да сте с диария на работа, пийте ги тия глупости.Най добрата храна за ежедневието са сутрешната супа, обедната мръвка и леката вечеря от зеленчуци и плод с чаша червено вино(може и греяно)
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате всеки ден да сте с диария на работа, пийте ги тия глупости.Най добрата храна за ежедневието са сутрешната супа, обедната мравка и леката вечеря от зеленчуци и плод с чаша червено вино(може и греяно)
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уелнес шотове... с Mannmilch!
1
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
То скoтoвeтe със шoтoвe живеят, иначе немогат