Кожен фастинг - трябва ли да си почивате от козметичните продукти?

Какво представлява процедурата и добра ли е за кожата
28 мар 2023 03:30, Дарена Найденова
4
Кожен фастинг - трябва ли да си почивате от козметичните продукти?
Снимка: iStock

Думата фастинг се превърна в нарицателно за гладуване през последните няколко години. С навлизането на все повече диети, които промотират дълги периоди без храна за извайване на фигурата, все повече от нас започнаха да разбират и да използват фастинг за определяне на начин на живот. Оказва се обаче, че думата не важи само за отслабване, но и присъства в света на красотата.

Грижата за кожата е едно от основните неща в ежедневието ни. Независимо какви продукти използвате и в каква последователност ще ги нанасяте, вероятно прекарвате няколко минути пред огледалото сутрин и вечер, за да овлажните лицето, да го озарите и да го почистите от мръсотията и грима. Процедурите ви могат да включват маски под душа, серуми за заключване на влагата, витамин С за изглаждане на бръчките и много други. Списъкът ви сигурно е дълъг и сложен за изпълнение, което понякога може да ви изиграе лоша шега.

Ако и вие сте изморени да ставате рано сутрин, за да изпълнявате всяка една от 12-степенната си програма за красота, може да бъдете заинтересовани от кожния фастинг. Това е процедура, която се базира на използването на по-малко продукти и мотото, че по-малкото върши повече работа. Най-просто казано - фастингът включва използването на най-важните продукти и отказването от всички други за определено време. Целта е да оставите кожата да почине и да осъзнаете точно от какво имате нужда и какво може да изхвърлите.

Какво е кожен фастинг?

Фастингът на кожата е временен период на почивка от определени продукти за грижа за кожата. Докато го правите, дерматолозите съветват да запазите само няколко основни неща, като почистващ продукт, овлажнител и слънцезащитен крем. Всички те имат основателна причина да присъства в рутината ви и никога не трябва да бъдат пропускани или пренебрегвани за сметка на други.

Почистването на кожата е основно действие, което трябва да правите всеки ден. Има бактерии, които попадат върху лицето ви, както и замърсени частици от околната среда, които могат да причинят редица проблеми, ако не бъдат премахнати. Още повече, изпотяването и натрупването на излишно масло по кожата може да запуши порите и да причини поява на акне. Именно затова почистването сутрин и вечер е задължително.

Цялата статия можете са прочетете в  Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: козметикафастинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анал на та броеница преди 1 година
Слушайте песента на Мърда Бойз ~Трафик на хора
1
0
 
11
 
! Отговори
Кожен ФИСТинг преди 1 година
Кожен ли чух?Предлага почистване и освежаване на всички дами в долната област.Усмивката и доброто настроение са гарантиране със 100%