Трикове за чиста баня

За по-чист дом
31 мар 2023 18:08, Михаела Лазарова
8
Трикове за чиста баня
Снимка: Istock

Може би едно от най-трудните за почистване помещения си остава банята. Вероятно ще забележите това, ако пропуснете да я почистите няколко дни. Наслоеният варовик, петна от сапун, пръски и какво ли още не, ще ви накарат да прибегнете до какви ли не препарати за почистване. За съжаление, те невинаги ще дадат резултат. Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко лесни трика, с които ще успеете да почистите банята до блясък. Ето ги и тях:

Почистете варовика

Много лесен начин да отстраните упоритите варовикови петна е да ги почистите с кислородна вода. За целта изсипете водороден пероксид в шишенце с пулверизатор. Напръскайте замърсената повърхност и оставете да подейства около 30 минути. След това отмийте с топла вода.

Измийте ваната и мивката

Почистващото действие на содата е известно отдавна. Ако искате да намалите употребата на по-агресивни химични препарати, можете да я използвате. Наръсете известно количество сода бикарбонат върху мивката и ваната. Изчакайте да подейства няколко минути и след това поръсете отгоре с оцет. Натъркайте хубаво с четка и след това отмийте с вода. Можете да използвате сода и за почистване на мръсотията, задържана между фугите. За целта вземете стара четка за зъби, натопете я в содата и изчеткайте. След това отмийте с вода.

Почистете тоалетната

Понякога колкото и упорито да миете тоалетната, следите от уринен камък и варовик си остават. Ако искате да върнете блясъка на тоалетната чиния, ще ви е необходима само най-обикновена таблетка за съдомиялна. Пуснете я в тоалетната и изчакайте да се разтвори. След това пуснете водата.

Още по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, я напиши нещо за секса в баня.
2
2
 
4
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Бе кви са тия простотии бе.Продават препарати за баня от 4 до 10-15 лева.Пръскаш и всичко изчезва
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам по-лесен трик: каниш свекървата на гости, тя започва да мърмори колко е мръсно и да ти показва как се чисти. Ти си даваш вид, че слушаш внимателно и си водиш записки, а през това време тя е почистила всичко. Накрая й благодариш и я каниш след месец пак да ви гостува.