Без какво не може една добра връзка?

Няколко съвета за повече щастие в любовта
10 юни 2023 23:00, Михаела Лазарова
28
Без какво не може една добра връзка?
Снимка: Istock

За да функционира правилно една връзка, понякога само любов не е достатъчна. Хората и взаимоотношенията се променят, еволюират, а за да устоят във времето, трябва да се приспособяват. Между партньорите не трябва да има дисбаланс на силите и всеки един трябва да цени свободата и независимостта на другия. Кои са трите основни стълба на здравата връзка? Ето ги и тях:

Доверие

Изграждането на доверие може да отнеме време, особено ако то е било нарушено в миналото. Ако изпитвате затруднение да се доверите на сегашния си партньор, имайте предвид, че не трябва да го обвинявате или пък да се съмнявате в него, само защото в миналото сте били лъгани. За да създадете доверие помежду ви, постарайте се самите вие да бъдете човек, на когото другият може да се довери. Бъдете честни със себе си и си признайте – споделя ли ви човекът до вас как се чувства или вместо това мълчи?

Замислете се дали вие не постъпвате така с него, задавайки този тон във връзката. Опитайте се да говорите за чувствата си и положете усилия, за да изгладите недоразуменията. Ако сгрешите, споделете това с партньора си – така ще го накарате и той да постъпи по същия начин. Бъдете склонни наистина да извървите пътя, който е пред вас, а не само да имате намерение да го направите.

Комуникация

Откритата и честна комуникация е важна част от всяка връзка. Тя ви позволява да споделяте на хората около вас кой сте наистина и от какво имате нужда. Недобрата комуникация често пъти може да се окаже причината за раздяла. За да разбере другият как се чувствате, изразявайте се открито и ясно. Използвайте т. нар. „Аз изявления“ (“Аз чувствам, че...“) – така партньорът ви няма да усеща, че го нападате или обвинявате. Не се срамувайте ако сгрешите и винаги бъдете склонни да се извините. Ако сте започнали спор по неприятна тема, не пропускайте да споменете и нещо положително.

Опитайте се да чуете какво наистина има да ви каже половинката, без да се разсейвате (например да гледате в телефона си). Ако не разбирате нещо, попитайте – така ще избегнете объркване и недоразумения. Ако разговорът ви е важен, постарайте се той да се осъществи лице в лице, а не чрез съобщения. Ако пък това е единственият начин, съсредоточете се върху него и оставете всички други на заден план.

Опитайте се да не инициирате важен разговор когато сте ядосани и емоционални. Изчакайте малко и се „охладете“. Споделете с любимия какви са притесненията ви, преди те да са се превърнали в проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: връзкалюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз си знам човека!
12
0
 
2
 
! Отговори
Една преди 10 месеца
До Анонимен 11 - И съседът, и съседът!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе то секс, секс, ама и качествена скара и маркова бира си трябва.
10
3
 
7
 
! Отговори
Да напомня: преди 10 месеца
всеки с опит в общуването "мъже/жени" знае отлично едно нещо - двата пола интерпретират думите по различен начин. Т.е., когато говорим за "доверие, комуникация, граници" задължително трябва да поясним как тълкуват тези думи мъжете и жените във връзка. Малък пример. Ако за нормалния мъж да комуникираш означава да си говориш с дамата до себе си, то за огромна част от дамите комуникацията е смислена само тогава, когато се води по тяхно желание, тема и правила.....
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 10 месеца
Не може без пари, щото тя като каже, че иска нови обувки и като не й ги купиш и комуникацията вече е нарушена.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От редовно публикуваните снимки към текстовете излиза, че не може без зъбене..
7
4
 
12
 
! Отговори
Личана преди 10 месеца
Един път да опънеш тъщата и балдъзата,и връзката става неразбиваема.Много яко семейство,и здрави семейни ценности за децата.
6
1
 
14
 
! Отговори
2. Не е възможно без преди 10 месеца
самостоятелно жилище СЛЕД като се ожените. Живеете ли при родителите на единия, вие сте зависими, нямате си собствено гнездо, не можете да създадете истински ваша брачна връзка. Или и двамата ще сте изнервени и все ще сте като ученици, които трябва да доказват на строг учител, че са за пример, или единият ще продължава да си бъде галеното мамино дете, което с одобрението на родителите си се е сдобило със секс играчка, а другият вечно ще се чувства виновен за нещо пред тъща или пред свекърва.
5
2
 
8
 
! Отговори
1. Не може без преди 10 месеца
лично пространство, което да си е само на двойката. Ако не сте женени и няма къде да се срещате, за да оставате сами - значи нито един от вас двамата не може да си позволи самостоятелна квартира. Не бъркайте това с бързите срещи у дома, когато отсъстват родителите или с посещения на вилата на родителите ви веднъж-два пъти седмично. Винаги може да ви изненада някой, винаги в края на срещата трябва да заличавате следите от нея. Все ще сте като на тръни и поне на единия рано или късно ще му писне.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Приятни сънища!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно не може без тъпашка статия през дрисс бг. Чакаме още съвети като например без какво не може една обувка.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без твърд хуйййй не може!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без обич, възхищение и съпричастност!

Спонсорирани публикации