Тейлър Суифт на върха в САЩ, още нови продукции в Англия

Седмичен преглед на световните чартове
17 сеп 2012 15:45,
1
Тейлър Суифт на върха в САЩ, още нови продукции в Англия

Със съжаление вече трябва да приемем, че лятото свърши.

В музикално отношение обаче в последните седмици настъпи такъв разцвет, че по никакъв начин не можем да се оплачем.

Буквално всеки ден излизат нови и нови албуми, като Rita Ora, The xx, The Vaccines, Pet Shop Boys, Давид Гета вече ни впечатлиха, а до края на месеца очакваме още новите проекти на Mika, Green Day, The Killers, Deadmau5 и други.

Затова не е и чудно, че за поредна седмица голяма част от топ позициите в престижните световни класации са заети от нови предложения, което е повече от радостно.

В Щатите единствено в класацията за сингли на Billboard няма сериозни размествания.

Тук Тейлър Суифт се завръща на лидерската позиция с нейния голям хит We Are Never Ever Getting Back Together. Той е водещият сингъл към задаващия се през октомври четвърти студиен албум на горещата американка – Red, който вече се очаква с нетърпение в родината й.

На второто място остават така силните през тази година Maroon 5 с One More Night, а до третата позиция пада миналоседмичният победител Flo Rida с Whistle, което ако проследим развитието на класацията в последния месец най-вероятно ще се завърне след седем дни отново на върха.

В класацията за албуми нови предложения са окупирали върха. Първи са matchbox twenty с новия им проект North, а зад тях остават други дебютиращи проекти – Night Visions на Imagine Dragons и Gravity на Lecrae.
 



На Острова както обикновено новите предложения са повече. Преди седмица в класацията за сингли на BBC Radio 1 The Script и will.i.am дебютираха с Hall Of Fame на второ място, а ето че сега завоюват водещата позиция, измествайки Ne-Yo до третото място с Let Me Love You. Между тях в тройката застава новото от Amelia Lily – You Bring Me Joy.
 


Най-впечатляващо е положението в чарта на BBC за албуми – три нови, чудесни проекта се наместват на върха. Първата позиция е за станалите доста популярни The xx с Coexist – брилянтен инди албум, който ще ви представим в следващите дни. Зад тях остават The Script с #3, а тройката допълва легендата Bob Dylan с новия си, 35-ти студиен албум Tempest.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 11 години
яка е