15 години по-късно Райна Кабаиванска отново в Пловдив

Примата с концерт на 29 септември
1
15 години по-късно Райна Кабаиванска отново в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас в Нов български университет готвят специален концерт за пловдивската публика. Той ще се състои на 29 септември в Античния театър под надслов "Божествената".

Събитието, отбeлязващо 80-годишнината на голямата оперна певица, наред с проявата „100 български гласа пеят за Борис Христов“, посветена на вековния юбилей на великия Борис Христов, е сред извънредните, знакови акценти в програмата на V Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща".

Райна Кабаиванска не е гостувала в Пловдив повече от 15 години, като при последния си гастрол там е пяла именно на сцената на Античния театър.

Всеизвестен е фактът, че наред с бляскавата си биография на оперна изпълнителка Кабаиванска има огромен принос в изграждането на млади талантливи певци, някои от които вече са поели пътя по големите международни сцени.

Тя е професор в Академия „Киджана” в Сиена, Академията в Озимо, Кралския оперен театър в Мадрид, Нов български университет, Торре дел Лаго, Академията за млади таланти в Арена ди Верона.

През 2004 г. заедно с Лучано Павароти, Мирела Френи и диригента Леоне Маджиера Кабаиванска открива музикална академия в Модена.

Член е на журитата на редица престижни конкурси – „Мария Калас”, „Кралица Елизабет” и др.

Билети за концерта на 29 септември могат да бъдат закупени на касата пред Община Пловдив в мрежата на Eventim.bg и на място преди концерта.

Кулминация на юбилейните чествания на Райна Кабаиванска в България ще бъде благотворителният й гала концерт с нейните ученици със световна кариера ще бъде на 18 декември тази година в зала 1 на НДК в София.

За концерта специално ще пристигнат 15 от най-забележителните ученици на Райна Кабаиванска от цял свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна жена! На тия години е по-хубава от много млади момичета. И по-поддържана.