18 000 изживяха магична нощ с Андреа Бочели

Зрителите видяха "дует" на Маестрото с Едит Пиаф
Обновена: 2 сеп 2014 14:22 | 1 сеп 2014 09:11, Александър Попов
33

Снимка: Булфото

Близо 18 000 се потопиха в музикалната магия на Андреа Бочели, която превърна един стадион в изискано място за отбрана публика.

Маестрото изнесе вълнуващ концерт под открито небе на стадион "Българска армия", който бе неговата първа голяма изява в България. А за мащаба зрителите започнаха да усещат още преди появата на световноизвестния тенор, когато на сцената започнаха да излизат музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио заедно с диригента Марчело Рота, които наброяваха над 130 души.

Появата на Бочели предизвика бурни аплодисменти, а певецът ги зарадва с част от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара му, сред които "Трубадур", "Травиата", "Риголето" от Верди, пиеси от Хоакин Родриго и др.

Втората част от програмата, продължила след 20-минунтен антракт, се фокусира върху песни от албумите "Incanto", "Sentimento", "Passione", "Vivere". Едно от най-интересните изпълнения на вечерта беше на песента "La Vie En Rose", която Андреа Бочели изпя в "дует" с Едит Пиаф, появила се на екраните от сцената.

Друго запомнящо се изпълнение беше на песента "Canto Della Terra" заедно с италианската попзвезда Илария Делла Бидия.

В програмата се включиха още сопраното Алесандра Марианели, класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи, съобщава БТА.

Естествено, краят на музикалната приказка завърши с бис, в който Маестрото представи "Love in Portofino","Quizas Quizas Quizas", "Time To Say Goodbye" и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: концертАндреа Бочели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 9 години
Бих посъветвал хората, които не успяхя да си намерят места да съдят организаторите
25
0
 
6
 
! Отговори
РУМЕН преди 9 години
Купихме си билети в сектор Ф 5.2. ред 1 и места 31 и 32. за 150 лева. нито местата бяха там- имаше само до 24 нито така наречени разпоредители и хора които да упътват. Половин час си търсихме местата и някой който да даде информация . Накрая стана ясно че всеки сяда където му падне. Организаторите са ИЗМАМНИЦИ.НИКОГА НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДА ХОДИТЕ НА ТЕХНИ КОНЦЕРТИ, ако искате още информация - това е моя номер 0877700902
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
European Event Service SUCKS. Ако попаднете на нещо организирано от European Even Service - НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДА ХОДИТЕ - най ужасната организация на концерт вждана от мен до сега... Иначе Бочели беше прекрасен.
23
0
 
9
 
! Отговори
nik преди 9 години
организацията беше под всякаква критика. Не знам кой е дал разрешение за събиране на толкова хора там. Нямаше осигурени достатъчно изходи за толкова хора и напускането отне повече от час....
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименATAKA KAM TVOITO DE TO E OT ZAD
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До valqSELOOOO
20
12
 
2
 
! Отговори
Елина преди 9 години
Хора, това е голям концерт на стадион, знаели сте го предварително. Като не ви изнася, поканете Бочели в хола си, там комфортът ви е осигурен!!!!
19
9
 
2
 
! Отговори
Елина преди 9 години
Пак обичайното реване, не ви ли писна? Няма голямо събитие тук или навън, на което да има отделен вход за деца и бременни. И аз бях с деца, като съм отишла с тях, си нося отговорността. Сигурно щеше да е по-добре концертът да е в операта, за да си покажете тоалетите, но тогава 90% от хората нямаше да имат достъп до билети, там местата са ограничени. И между другото не разбрах защо всички се тълпяха да влязат през централния вход, а отзад минахме веднага.
18
0
 
8
 
! Отговори
Явор преди 9 години
До Анонимен:Правим я. Бил съм на десетки концерти, и рок, и класически през последните двадесет години. Организацията на този беше отвратителна. Картинката можеше да се преглътне, точно ако бяхме на рок концерт на метъл банда пред 2-3000 души. Тогава и хотдога и бирата щяха да са на място. Но при билети до триста и нагоре български лева, на концерт на един от най-известните световни тенори... моля! Да не говорим за всички задкулисни проблеми и за потенциално проваления концерт до преди месец.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МеломанЗдравейте,Това е концерт на Бочели, не на някоя рок група! Нали правите разликата :)
16
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ходил съм на много рок-концерти по стадионите по света и у нас. По-лоша организация от тази, която имаше снощи видях само в Прага през 2010 или 2011, вече не помня на концерта на ACDC. А той беше в зала. Та поред - влизане и излизане - пълна гнус. Никакви табели за хората - откъде, как за кой сектор и т.н. После настаняване - пълна скръб - някакви момчета с едни тефтери не знаеха кой къде и защо трябва да отиде - смях... А си станал, а някой ти е взел стола.. Спестиха пари от организация ***
15
0
 
9
 
! Отговори
Възмутена 4 преди 9 години
Имаше хора с инвалидни колички, с патерици, възрастни хора, малки деца, бременни. За тях нямаше осигурен изход. А през това време, хората от организаторите стояха най-отгоре и наблюдаваха безучастно, даже и ни снимаха. За хората, които чоплеха семки и плюеха на земята, дори не искам да коментирам. Потресена съм и възмутена. А, изискано място за отбрана публика. е доста пресилено определение.
14
0
 
9
 
! Отговори
Възмутена 3 преди 9 години
Напускането на стадиона се оказа кошмарно. Нямаше никой, който да упътва и контролира излизането на тълпата. Около 4-5 хиляди души, които бяхме на самия терен, трябваше да се измъкнем и прескочим през изход, през който може да минат, най-много 2ма човека (ако са синхронизирани и внимават). Забележете, че изхода беше препречен с метална врата, полуотворена и трябваше да се внимава да не те размаже тълпата в нея. Не искам да си помисля, какво би се случило при необходима евакуация на стадиона.
13
0
 
10
 
! Отговори
Възмутена2 преди 9 години
Имаше доста хора, които се опитваха да си намерят несъществувашите ред и място от зала Армеец и правеха скандал след скандал дори и след като концерта започна. В този момент започнаха да се разнасят столове и да се сяда произволно по алеите за минаване. Това продължи до края на концерта. И нямаше нито охрана или персонал, който да следи за реда по време на концерта.Звука не беше на ниво. (СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ)
12
0
 
10
 
! Отговори
Възмутена преди 9 години
Изключитeлно лоша организация, основно с цел забогатяване и донякъде причинена от безхаберие и непукизъм на организаторите. Като се започне с хаоса при влизане в стадиона и неинформиран персонал, който не успяваше да насочи правилно хората. След това се премина към недоразумението с местата. Всички, които си бяха купили билети за зала Армеец, бяха набутани в сектори, неотговарящи като местоположение и изглед към сцената. (СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ)
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До valqДа, само някакви си 18 000 - 20 000 души го слушахме и гледахме, а билетите си купихме преди половин година
10
0
 
8
 
! Отговори
Някаф там преди 9 години
До 11О, и такива не липсваха.. Двама ****али, в буквален и преносен смисъл, люпеха семки зад нас, наслаждавайки се на сеира, който организаторите сътвориха. Основния проблем с местата дойде от това, че едни и същи места бяха продавани по два пъти- веднъж в Армеец и вденъж за стадиона. Уредниците още с пристигането ни казаха, че местата не се спазват и можем да седнем където си пожелаем, и ми обясниха, че дори и да си седна на мястото има голяма вероятност да дойде някой с билет за същото място.
9
16
 
3
 
! Отговори
Меломан преди 9 години
Страхотен концерт! Прекрасно изживяване! И хора, разберете това е концерт на стадион, не е залата на операта. Стадион в ремонт, какво толкова. Така е на всички концерти, събират водата, хората се карат за местата си. На стадиона не е мястото да покажеш новата си рокля и тънките точкета. Много добри изпълнители, хубава лятна вечер, красиво шоу, какво повече можем да искаме! Все пак това е забавление, да не придаваме толкова сериозност и строгост!
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Организацията беше пълен провал. На стадиона, с калните седалки, с хотодг и бира да гледаме Бочели, такава простотия нема. Само ме е яд, че не си купих семчици, да плювам във врата на комшията отпред, и да викаме к...р за ...
7
0
 
10
 
! Отговори
Men преди 9 години
strahoten koncert. Organizaciyata beshe slaba. Nyamashe osvetlenie ili stiuardi da nasochvat horata kum mestata im. Izvivaha se opashki i se vlizashe za 30 minuti. Horata sus zatrudneno dvijenie tryabvashe da se izkachvat po stulbi i tn, tui kato nyamashe asansyor. Otsustvashe i osvetlenie. Nyakoi si vzimaha stolovgete i syadaha nai-otpred. Praveshe se zabelejka da ne se snima, a nyakoi celia koncert zasneha na telefonite si.