Екран с големината на триетажна сграда за концерта Lord of the Rings

Специален пърформанс ще представи проекта в Нощта на музеите в Пловдив
11 сеп 2014 14:13, Александър Попов
3
Екран с големината на триетажна сграда за концерта Lord of the Rings

Oстават три месеца до филмовото зрелище Lord of the Rings In Concert, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда.

Швейцарският диригент Давид Райц и примата на Кралската опера в Лондон Розалинд Уотърс ще ни отведат на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР.

За да загатнат какво да очаква публиката на 5 декември, организаторите са подготвили специален пърформанс с жива музика и герои от Властелина в Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 12 септември. 

Петима музиканти ще представят малка част от музикалния шедьовър на Хауърд Шор на няколко различни локации в центъра на града.

Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза.

Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да води симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР. 

Концерт-майсторът от Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави. Събитието в Арена Армеец на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80-годишнината на Националното радио, която върви под надслов „Властелинът на ефира”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Lord of The Rings
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
32
 
! Отговори
И за какво преди 9 години
толкова голям. Нови зомбита ли ще правят.Справка-Идиокрация
2
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие цяла държава обрахте ние един екран да откраднем много ли е
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНО до бъмзитата не го "отберЪт"