Квартет Hypnotic умря, за да се роди Destiny

Цигуларката Гергана Алексиева представи новата формация
25 сеп 2014 16:46, Александър Попов
1
Квартет Hypnotic умря, за да се роди Destiny
Снимка: Destiny

Цигуларката Гергана Алексиева, която бе в основата на успешния квартет Hypnotic от създаването му, се завръща на сцената с новия си проект – дамския квартет

Destiny. Той ще наследи Hypnotic, който се разпадна след лични търкания сред музикантките.  

Италианските продуценти - композиторът Маурицио Абени и носителят на Оскар, тонрежисьорът Марко Стречони, работиха цяло лято по концепцията на проекта.

По повод първия запис на Destiny Стречони пристига в София след броени дни. У нас той е и във връзка с поредната си колаборация със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, с който втора година записва филмова музика.

Разбира се освен с новите пиеси, момичетата от формацията ще радват меломаните и с незабравимите аранжименти на Маурицио Абени, който предостави на квартет Destiny изключителните права за своята музика.

Destiny е естественото музикално продължение на дългогодишните творчески усилия на Гери и целия екип, работил с нея до момента. Визуалната  концепция е на Искра Стоилова и нейното Floor 5 Studio.

Кои са новите момичета до Гери?

Най-младият член на групата Джанина Драгоева (цигулка) е имала съвместни изяви с редица български и чуждестранни музиканти като Теодосий Спасов, Акага, Миро, Райън Лесли, Джейкъб Стадел.

Ивелина Туджарова е един от най-талантливите млади виолисти в България, тя е част от състава на Софийска филхармония. Страстно отдадена на класическия жанр, Ивелина е обиколила света с български и международни класически оркестри и камерни състави.

Лора Табакова (виолончело) е шлифовала стила си в престижни майсторски класове и музикални академии у нас и по света - Москва, Лондон, Лугано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: HypnoticDestiny
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.