Коледните виенски концерти се местят у нас

Vienna Classic Orchestra гостува за първи път в България
29 сеп 2014 16:38, Александър Попов
1
Коледните виенски концерти се местят у нас
Снимка: Арт БГ

Традицията на Коледните виенски концерти ще бъде пренесена на българска сцена с Vienna Classic Orchestra, които ще гостуват за първи път в България.

Прочутият в цяла Австрия диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Оркестърът е създаден с една цел - да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика.

Всички музиканти в него са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и в най-големите оркестри по цял свят. Vienna Classic Orchestra е свирил в зали като Щатсопер във Виена, Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон и др.

Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората - на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки.

Турнето на оркестъра у нас ще стартира на 5 декември в ДКС "Васил Левски", след което гастролът продължава в София на 13 декември (зала 1 на НДК), в Пловдив на 14 декември (Концертна зала на Площад централен), в Бургас на 15 декември (Държавна опера), във Варна на 16 декември (Фестивален комплекс) и ще завърши на 17 декември в Концертната зала на Добрич. Всички концерти са с начало 20:00 часа.

Билетите влизат в продажба утре в различните градове, както и в мрежата на Eventim. Цените са от 40 до 60 лева, ВИП пропуските са между 80 и 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Vienna Classic Orchestra
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Веси преди 9 години
Някой да знае за Бургас къде се продават билети? В eventim намирам само за концерта в София..