За първи път у нас - "Зимен път" на Шуберт

Спектакълът е на 25 февруари догодина в зала "България"
28 окт 2014 14:34, Александър Попов
1
За първи път у нас - "Зимен път" на Шуберт
Матиас Гьорне. Снимка: София Мюзик Ентърпрайсис

Българската публика ще може да се наслади за първи път на цялостния вокален цикъл "Зимен път" на Франц Шуберт. Спектакълът ще бъде на 25 февруари следващата година в зала "България".

Прочутият композитор го създава през 1827 г., използвайки за основа 24 поеми на немския поет Вилхелм Мюлер. Песните в него отразяват душевното състояние на романтичния герой, редувайки чувства, като самота, отчуждение, безнадеждност и копнеж за утеха в смъртта.

На концерта на 25 февруари "Зимен път" ще бъде в изпълнение на световноизвестния немски баритон Матиас Гьорне.

Матиас е почетен член на Royal Academy of Music London. Той е постоянен гост на сцените на световноизвестни оперни театри, като Metropolitan Opera в Ню Йорк, Covent Garden в Лондон, Staatsoper във Виена, Semperoper в Дрезден, Opéra National de Paris и Teatro Real Madrid.

На пианото, в абсолютна симбиоза с певеца, ще чуем Мария Принц. Още по време на следването си в Берлин при Рудолф Дункел, акомпанирал на певци като Петер Шрайер и Тео Адам, Принц се докосва до тайните на този репетоар, усвоявайки го до съвършенство.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 15 до 50 лева, като продажбата им стартира на 31 октомври, петък, в мрежата на Тicketpro, както и на касата на зала "България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Франц ШубертЗимен път
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари