Световноизвестни солисти идват у нас за "Аида"

Операта ще бъде представена на 27 май в НДК
Обновена: 22 апр 2015 14:55 | 22 апр 2015 13:27, Александър Попов
1
Световноизвестни солисти идват у нас за "Аида"
Марцио Джоси. Снимка: Монте Мюзик

Алиса Зиновиева, Марцио Джоси и Даниел Муньоз ще са международните звезди в оперната постановка "Аида", която ще се състои на 27 май в Зала 1 на НДК. Събитието е в рамките на 19-то издание на фестивала „Салон на изкуствата”.

"Аида" на Джузепе Верди е част от традиционните суперпродукции, организирани от Монте Мюзик и Държавна опера Русе, като в тази постановка за първи път участват три имена със световна слава и признание.

Творческият инициатор, вдъхновител на събитието и директор на Русенската опера Маестро Найден Тодоров отново стои зад селекцията на звездите в главните роли в спектакъла.

Латвийското сопрано Алиса Зиновиева, позната на българската публика от участието й в оперите "Тоска" и "Трубадур", ще се представи в ролята на Аида, аржентинският тенор със световна известност Даниел Муньоз, пял и на сцената на Метрополитън опера, ще видим за първи път в България в ролята на Радамес, а италианският баритон Марцио Джоси с респектираща международна кариера, ще гостува в ролята на Амонасро.

Мецосопраното Петя Цонева пък ще се превъплъти в ролята на Амнерис. Рамфис ще бъде пресъздаден от Пламен Бейков, Стоян Стоянджов ще се представи в ролята на Фараона, Диана Василева ще се появи в мистичната роля на Жрицата, Александър Баранов – в ролята на Вестителя. Участват хор, балет и оркестър на Държавна опера Русе. Диригент на хора е Стелияна Димитрова.

Историята пренася зрителите в древен Египет, а заедно с традиционните класически решения, представлението предлага на публиката и различни провокации. Огнян Драганов, име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка, представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но и ефектна зрелищност.

Триумфалната сцена има съвсем нова хореография, която се осъществява от балет майсторите Марияна Захариева и Йордан Кръстев. Сюжетната линия е запазена, танците са африкански, като вместо солистична двойка се появява балерина-змия.

Спектакълът ще дирижира Маестро Найден Тодоров, който е "Музикант на годината" 2012, носител на престижната награда „Емил Чакъров”, редица престижни национални и международни награди и отличия и гост-диригент във всички точки на света.

Билети за спектакъла на операта "Аида" се продават в Билетния център на НДК, онлайн и в разпространителските мрежи на Ивентим и Тикетпортал. Цените са от 20 до 60 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Аида
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
o2 преди 8 години
mnogo eftini tea bileti, sigur solistite im sa v bolnichni i sa vzeli ulichni muzikanti. po-dobre da ida na ansamble strandja sakar, garantirano diamanteno kachestvo na nestinarski tanci - po-skapo, ama ohoooo - kakvo iskustvo :-)