Горещо латино ще разтърси летния театър на Варна

Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос с концерт на 11 август
Обновена: 3 авг 2015 12:08 | 3 авг 2015 12:00, Александър Попов
0
Горещо латино ще разтърси летния театър на Варна
Снимка: Facebook

Специално за жителите и гостите на Варна, световноизвестните музиканти Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос ще забият с Banda Del Padre на 11 август в летния театър на града. Феновете ще имат възможността да се разкършат с горещи латино ритми под ритъма на фламенко и румба.

Роберто Кинтеро свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино-джаза – Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес, Ричард Бона. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета. Носител е на две награди Грами и е номиниран за трета.

Другият безспорен талант, който ще свири заедно с Banda Del Padre е колумбиецът – Хуан Гарсия Ерерос, известен и с индианското си име "Снежната Сова". Любимият басист на Ал Жиро и на сънародничката си Шакира, е музикант, който свободно работи в различни стилове като джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал е заедно със турската звезда Сертаб Еренер, към биографията му се включва и участие в концерти на Елтън Джон. Соловият му албум Normas е номиниран за наградата Грами в категорията "Най-добър латино-джаз албум за 2014".

Banda Del Padre е създадена преди 5 години от Христо Коликов "Падре" и китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов. В единствената по рода си група за испанска и фюжън музика се включват и музикантите Орлин Цветанов - цигулка и Живко Василев – кавал, а първият студиен албум на групата, Rubi, излезе в началото 2013г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари