"Златният Орфей" под въпрос, търсят се 275 хил. лв.

Организаторите търсят подкрепа от бизнеса
24 авг 2015 11:37, Александър Попов
24
"Златният Орфей" под въпрос, търсят се 275 хил. лв.
Снимка: Булфото, архив

Възраждането на музикалния фестивал "Златният Орфей" може да остане само добро пожелание. Той е предвиден да се проведе от 31 август до 2 септември в Слънчев бряг, но липса на средства може да го провали.

Организаторите и инициативен комитет се обърнаха с отворено писмо към представители на бизнеса с молба за помощ.

"Това е единственото музикално събитие, прославило България, българската популярна песен и туризма ни в страната и отвъд нейните граници. За съжаление провеждането на "Златният Орфей" е поставено пред провал, отново в критичен момент, поради финансови затруднения и невъзможност за покриване на поетите ангажименти. Необходимата сума е 275 хиляди лева. Предлагаме ВИП Покани на стойност 1 000 лв. Молбата ни е да дарите сума, според Вашите възможности, с която да помогнете на това уникално Събитие отново да намери място в културния живот на страната ни. Всяка сума за нас е от съществено значение и ще бъде в неоценима помощ за провеждането на таз тазгодишното издание на фестивала", пише в писмото.

Открита е банкова сметка за помощ, като след фестивала се гарантира прозрачен отчет за получените и разходвани средства.

В инициативния комитет за спасяването на фестивала личат имената на проф. Захари Георгиев, Иван Кутиков, Иван Тенев, Михаил Белчев, Александър Петров, Андрей Слабаков, Катя и Здравко от "Ритон", Дичо, Георги Станчев и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Златният Орфей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Димитровградчанка 81 преди 8 години
Златния Орфей като Златния Социализъм - умрял отвсякъде. Подобна музика могат да слушат само електората на БСП - беловласи бивши партийни секретари и партизани с бастуни. Само такива като тези дето се събират на Бузлуджа и ронят три реда сълзи при появата на Сергей Станишев и Майчето Манолова могат да слушат умрелия жанр наречен "Естрада".
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз търся помогнете ми
15
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Баба Лила да даде ве - за какво са й тези пачки, дето ги дипли. Нали всичко се връща...едно време орфеят и е помогнал, сега тя да му помогне...А и толкова пари са много! някой трябва да напише и каже за какво ще бъдат използвани.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бУмря защото текстовете са и пълна скука.
13
0
 
13
 
! Отговори
б преди 8 години
Дори да го възродят, не виждам каква музика ще се пее там. Криско ли ? Килата ? Естрадната музика умря толкова бързо колкото и самата дума ..
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
предлагате за 1000 лв вип покана - а към нея предлагате ли изискана вечеря и секс с Адриана Лима?Ако не - какво точно предлагате? Дешевен оргазъм....силно се съмнявам!
11
2
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До кога държавата ще дундурка южното черноморие? На час по лъжичка. Каква е тая истерия? Гевизета мръсни! Я оставете всичко да се развива при условията на конкуренция.
10
3
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
БНТ защо не ги финансира? И без това никой не знае къде отиват парите от данъците ни, наливащи се в тази телевизия. Те колко вземат? Около 70 млн. лв. чух последно на година...По принцип изобщо не ме интересува това събитие, но май е по-добре от новините на турски, за които 100% се дават доста повече пари.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има напредвид че там не пеят за без пари,щото комунизма свърши :) ,парите даже са малко :)
8
1
 
9
 
! Отговори
ник преди 8 години
Да вземат от МВР. Те имат много.
7
0
 
5
 
! Отговори
Batman преди 8 години
Според мен няма нищо лошо във Фестивала, нямам си на представа колко пари излиза такова мероприятие ама множко парички ми се струват......
6
4
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
От вонящото блато на музикалното статукво у нас, денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Кауфман. Този могъщ извор за БЪЛГАРСКА МУЗИКА, българският фолклор, целенасочено се отравя и затлачва.
5
4
 
17
 
! Отговори
СмЕх преди 8 години
Да дам пари за да пеят стари риститути, ае махайте се!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gerb moje da dadat!ili lukoil neftohim!!bb da kaje koi da dade!
3
2
 
18
 
! Отговори
не става така преди 8 години
Конкурс за какво - за оценка на таланта стига и има интернет. Хората слушат, гледат, харесват, споделят и ако някоя песен става, тя се гледа! Какво като шепа бивши соц-величия оценят пеенето на някакви таланти, които ще бъдат забравени на мига? Дарете, за да може комитети, комисии и други връзкари да изкарат кинти и гледайте поредната халтура! Само елитното изкуство прославя българия - само шепа хора, които обаче живеят в чужбина!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на Златния орфей ще гледам отново комунистическите ни звезди Ритон, Кристина Димитрова и др. пеещи ми на плей или сим бек...благодаря!А и знаейки къде ни е шоубизнеса, като нищо ще вкарат и някоя Анелия или Преслава.
1
4
 
17
 
! Отговори
zeus преди 8 години
В България пари за култура не се дават, освен ако не е някой проект на наши хора, където яко ще се краде. Тук даваме милиони за НСО да пазят политиците от народната любов, но няма 275 хиляди за един конкурс с традиции.