Бела Флек – виртузът с банджо, идва у нас

Концертът е на 4 ноември в София
27 авг 2015 12:45, Александър Попов
3
Бела Флек – виртузът с банджо, идва у нас
Снимка: СМЕ

За пръв път в България идва Бела Флек – всепризнатият ненадминат виртуоз на банджото, който с изумителна лекота прекрачва жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика, и демонстрира изненадващо богатия потенциал на инструмента с африкански корени.

Печелил наградата „Грами“ цели 15 пъти, включително за Най-добър модерен джаз албум и Най-добър поп инструментален албум, Флек винаги е обичал нестандартните колаборации – от рокаджии като Дейв Матюс до топджазмени като Чик Къриа.

Бела свири на банджо модел Gibson Mastertone Style 75 отпреди Втората световна война, разкриват организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Сега визитата му в София е още по-интересна в дует с жена му Абигейл Уошбърн, също изпълнителка на банджо и вокалистка, като музикалната критика единодушно отбелязва, че комбинацията от двамата е нещо уникално.

Любопитното е, че Бела и Абигейл, които са женени от 2011 г. и имат малък син на име Джуно, пътуват навсякъде с бебето си и детегледачка), за да не изпускат и миг от неговия растеж.

Двамата ще гастролират на 4 ноември, сряда, от 21:00 часа в Sofia Live Club.

Билетите за шоуто на Bela Fleck & Abigail Washburn ще бъдат на цена от 40 лева, а в последната седмица преди концерта, 29 октомври - 4 ноември, цената ще е 50 лева. Продажбата им стартира днес, 27 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
sfd преди 8 години
"виртузът"?!?
2
0
 
2
 
! Отговори
Arwen преди 8 години
Само дето не е за първи път - през 2007 г. гостува на Sofia Music Jam с Чик Къриа, ама кой да проверява...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се хабете, Николета Лозанова е в пъти по-интересна.