"Класиката среща ABBA" в зала 1 на НДК

Спектакълът е на 28 октомври
1
"Класиката среща ABBA" в зала 1 на НДК
Анете Хесел. Снимка: Монте Мюзик

Хитовете на ABBA ще звучат на голямата сцена на НДК на 28 октомври в изпълнение на солистките Илона Геруат и Анете Хесел. Поп певиците се превъплащават в Агнета и Фрида, а невероятната им прилика с поп иконите, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.

В "Класиката среща ABBA" най-известните песни на популярната шведска група ще прозвучат в акомпанимент на комбо група и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Специални гости на събитието ще са младите български изпълнителки Михаела Филева, Дивна и Прея.

"Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с Deep Purple и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група. Фреди Меркюри от Queen изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Монсерат Кабайе. Веднага идва ред и на ABBA с тяхната симфонична творба "Интермецо", написана през 1974 година", аяви маестро Тодоров.

На 28 октомври зрителите ще чуят вечните хитове на шведите - "Mamma Mia", "The Winner Takes It All", "Fernando", "Money, Money, Money" и други, в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър.

Билетите за "Класиката среща ABBA" вече са в продажба на цени от 20 до 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ABBA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Ева преди 8 години
Чудесно !