Лина Никол – за трудния път на музикалната сцена

Певицата пред Az-jenata.bg за соул музиката и вдъхновенията
0
Лина Никол – за трудния път на музикалната сцена
Снимка: Личен архив

Въпреки че е дипломиран финансист и социолог, музиката е нейното призвание. Днес в рубриката на Az-jenata.bg- "Тя, звездата" гостува младата соул и RnB певица Лина Никол.

Детството й започва с много музика и преминава с редица пътувания в чужбина, тъй като е родена в семейство на музиканти. Има редица успешни участия на музикални конкурси у нас и в чужбина, сред които "World Championship of Performing Arts" в Лос Анджелис, където печели първото място в категорията поп пеене, британският конкурс за композиция "We are listening", където се класира на второ място, както й първо място в конкурса на БНР "Златна пролет".

"What you won’t do for love" е сингъл на вашия последен мини-албум. Едно парче, което ще остане завинаги в музикалната история. Защо избрахте именно него?

Красива песен е и исках да я пресъздам в един много нежен вариант. Идеята се появи много естествено и се разви лесно и бързо. Просто знаех, че трябва да се направи.

Голяма част от песните ви са авторски. Колко време ви отнема създаването на едно парче и какво ви вдъхновява да вземете белия лист и да започнете да творите?

Има композиции, които стават за 2-3 дни, седмица, има такива, които с месеци не мога да довърша. Много е индивидуално. Обикновено вдъхновението идва в моменти, в които не мога да взема белия лист. Най-удобното средство за мен е рекордерът на телефона. Случвало ми се е да вървя по улиците и да записвам идея.

Първата ми работа, когато се прибера е да я прослушам и да се опитам да я развия, докато имам свеж спомен от чувството, идеята за ритъм, текст, хармония. Невинаги се получава, особено ако в този момент не съм пред компютъра и клавиатурата. Има идеи, които са толкова ясни в съзнанието, че трябва веднага да ги запишеш, защото след това избледняват и се променя концепцията на парчето.

У нас пари за музика се намират трудно, а вие се самопродуцирате. Как успявате да реализирате проектите си и да ги представите в един завършен и много добър продукт?

Имам голям късмет да работя със страхотни хора, които са ентусиазирани също толкова, колкото и аз. Всички знаем колко е трудно и се подкрепяме. Това ми дава нужната мотивация да търся спонсори, да влагам собствени средства и да правя всичко необходимо, за да вървя напред. Знам, че този труд се отплаща и го виждам. А хубавите възможности тепърва предстоят. 

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари