Пуснаха допълнителни билети за концерта на Ара Маликян

Цигулката е най-важната личност в моя живот, споделя виртуозът
Обновена: 23 фев 2017 11:25 | 23 фев 2017 11:25, Александър Попов
9
Пуснаха допълнителни билети за концерта на Ара Маликян
Снимка: БГ Саунд Стейдж

"Нямам търпение да споделя музиката си с публиката в София", споделя виртуозният цигулар Ара Маликян, който ще представи спектакъла "Невероятната история на една цигулка" на 28 февруари в Зала 1 на НДК. Това е разказ за вдъхновяващо пътешествие през различни музикални епохи. Цветните композиции идват от различни страни, култури и стилове.

"Ще свирим музика от барок до поп и рок - от Бах до Led Zeppelin, Radiohead и Дейвид Боуи, както и доста авторски композиции", разкрива цигуларят.

Поради големия интерес към концерта, организаторите от "БГ Саунд Стейдж" пуснаха за продажба и втори балкон на Зала 1, където цената за билет варира от 40 до 60 лева.
 
Прочутият ливанец с испанско гражданство и арменски корени Ара Маликян е концертирал във всички световноизвестни театри в над 40 държави - солово или със симфоничен оркестър. Талантът му го отвежда до върховете на класическата музика в ролята си на концерт-майстор в Кралския симфоничен оркестър на Мадрид.

"Цигулката е най-важната личност в моя живот. Аз съм един щастливец, който изживява единствената си мечта – да свиря и да представям музиката си на сцена", казва той.

Интересите на Ара Маликян надхвърлят класическата сцена. Още от съвсем млад експериментира с жанровете и намира вдъхновение в музика от различни култури – арабска, еврейска, клезмер, циганска, арженстинско танго и испанско фламенко.

Професионалният му път го среща с редица прочути музиканти като испанския акустичен китарист Хосе Луис Монтон, ливанската певица Фейруз (бащата на Ара Маликян е свирил години наред с нея в Бейрут), фламенко танцьорите Хоакин Кортес и Белен Мая, формацията Nuevo Tango и джаз пианиста Хорацио Икасто. Свирил е на една сцена с Васко Василев, с когото ги свързва силно приятелство още от студентските години прекарани заедно в Лондон.

"Днес мога да си позволя да работя единствено с хора, които наричам свои приятели. Не се качвам на една сцена с човек когото не харесвам", споделя виртуозният музикант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: концертндкАра Маликян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
читател преди 7 години
Чалгата проби и в класиката.Острозаразна болест.
6
4
 
6
 
! Отговори
Биолог преди 7 години
Това е папагал талибан от село
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ааа, на Кончита Вурст братчето е 'туй'.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аааа, историите за Йети били истински...
3
7
 
9
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
По принцип много харесвам алтернативни класически музиканти, но под алтернативни разбирайте Дейвид Гарет.Това потно, космато, нересано създание по потникне знам как да го определя. За съжаление всичко искат да са арт, винтидж, алтърнитив, дженюин и всякакви други типове запек. Изкуството, уважаеми пластмасови хора, трябва да ни издига, а не да го сваляме на нашето ниво.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къф тоа уе?
1
3
 
9
 
! Отговори
Чалгопитек преди 7 години
Бах, туй па квой?