Орфей и Евридика – сред Римските терми във Варна

В главните роли ще са Даниела Димова и Цвета Христофору
17 юли 2017 17:30,
6
Орфей и Евридика – сред Римските терми във Варна

Романтичната любов на Орфей и Евридика в атмосферата на Римските терми във Варна – обещание за уникално преживяване за любителите на операта.

В главните роли ще бъдат сопраното Даниела Димова – Евридика и мецосопраното Цвета Христофору – Орфей. Сопраното Лиляна Кондова ще бъде Амур, а балетните артисти Катерина Петрова и Цецо Иванов ще пресъздадат духа на Евридика и духа на Орфей.

Премиерата на "Орфей и Евридика" от Кристоф Вилибалд Глук в XV издание на Театър Римски терми е съвместен проект на Държавна опера Варна и Младежко оперно общество Кипър.

Автор на сценичната версия е академик Пламен Карталов, диригент Франсис Гай – Кипър, хореограф Риолина Топалова.

Даниела Димова, която е директор на ТМПЦ Варна, особено цени участието си в този бутиков проект, който вече е заслужил одобрението на публиката в Кипър.

За Цвета Христофору "Орфей и Евридика" също е много специално преживяване. Родена във Варна, завършила Музикалното у-ще "Добри Христов" и НМА "Панчо Владигеров" с отличие, Цвета Христофору живее и твори в Кипър.

Тя гастролира на много сцени, участва в международни проекти, в партньорство с престижни музикални институции. Основател е на Кипърското младежко оперно общество.

“Орфей и Евридика“ е най-прочутата опера на великия майстор на италианската опера Кристоф Вилибалд Глук.

Тя провокира и Академик Пламен Карталов да предложи своя интерпретация.

Създадена през далечната 1762 г., "Орфей и Евридика" отразява новаторските търсения на композитора и остава в историята като най-забележителната творба на "Кавалера със златни шпори". С тази титла, една от най-високите през XVIII век в Италия, е удостоен и Кристоф Вилибалд Глук.

Спектакълът ще е на 20 юли от 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои хора не могат да живеят без Антон Дончев и неговите сатанински измишльотини. Нямаме нужда да ни се фалшифицира историята. Тя и без това си е достатъчно величава.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ролята на Евридика - Даниела ДимоваВ ролята на Орфей - Цвета ХристофоруА, лесбийски сцени ще има ли???
4
0
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
Смелост е да опиташ и да не успееш,а не да направиш нещо което да се разбере че е възможно.Та така и Орфей май смел до лудост...
3
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 6 години
Има един откъс от Дончев от Време Разделно,където споменава Голямата дупка,една пещера ,за която са вярвали,че самият Орфей през нея е слязъл в отвъдното.Та Момчил се спуска в нея за да спаси брат си и баща си,чупи крака си и не успява.Изваждат го жив от там благодарение на сокола му.Той казва на елинденци,че го е срам и не е успял да извърши подвиг.Те му отговарят,ако беше слязхл до долу и беше излязъл,щяхме да знаем,че и друг може.А сега ти се кланяме защото знаем,че е невъзможно.Смелост е да
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ми мяза нещо на пeдеpаска история
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се състои пиесата "Крумовите закони"?