Мистичен ритъм с "Чинари"

Ансамбълът с премиера на нов авторски спектакъл
4
Мистичен ритъм с "Чинари"
Снимка: Булфото

Ансамбъл "Чинари" са готови с новия си авторски спектакъл "Мистичен ритъм". Той ще бъде представен за първи път на 28 ноевмри в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първият частен ансамбъл в България.

Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

В "Мистичен ритъм" ще вземат участие още участие група "Etnotix", трио "Булгарина" и квартет "Българи". Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов.

На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни.

Билетите за спектакъла тръгват от днес, 4 септември, на промоционални цени от 18 до 35 лв. Те ще се продават в мрежата на Ticketportal.bg, а също в Билетния център в НДК и билетната каса на "Арена Армеец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха, ха! филтрират народните, български цъpвyли! Съвсем са изтрещяли! Накой се обижда на родното облекло цъpвyл.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кич я! Какви са тези сапоги и атамански гащиризони, пък веят наш байрак! Ний имаме потури беневреци, ***, навуща, пояси и калпаци!
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песни и танци на 'компотите'!
1
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
За мен "Чинари" са чалгата в танцовите ансамбли! Често танците им са сбор от мешавица от стъпки /участието им "Пирин фолк", и в клипове/ .Често сценичните им костюми са невероятен кич-брилянтени панталони, изкуствени плитки и т.н., което е на светлинни години от българския фолклор