Коледен концерт: Виенският камерен оркестър идва на 5 декември

Българската публика ще се наслади на музиката им в зала 1 на НДК
25 сеп 2017 12:55, Александър Попов
4
Коледен концерт: Виенският камерен оркестър идва на 5 декември
Снимка: Germi Art & Entertainment

Тази година коледните изнендаи за меломаните ще започнат още в началото на декември. Автентичният австрийски коледен дух идва в София на 5 декември с празничен концерт на фантастичните музиканти от Виенския камерен оркестър със солист - виртуозния цигулар проф. Марио Хосен, в зала 1 на НДК.

Гостуването им в София е по покана на Germi Art & Entertainment и е поредното от успешни класически събития, планирани и осъществени от организаторите - спектакъла "Духът на Паганини", Виртуозите на Миланската скала, Орфей и Паганини, "Лесли Хауард свири Лист: Концертът" и други.

Програмата за концерта на елитните австрийски музиканти в България включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Зеки, Шандор Вег, Филип Ентрермот, Емст Ковачич, Йожи Хатори и др.

От 2008 г. главен диригент е Стефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации. Солист и диригент на най-празничния концерт в София тази Коледа е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха безапелационна слава в най-елитните концертни зали в света.

Билетите за събитието са на цени от 50 до 100 лева и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виенският камерен оркестър изглежда голям като Софийската филхармония.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвентски, не коледен.