За последно: Карерас с грандиозен концерт в София

Тенорът ще се сбогува с българската публика през май догодина
15 окт 2018 11:45, Александър Попов
0
За последно: Карерас с грандиозен концерт в София
Снимка: Reuters

Великият испански тенор Хосе Карерас ще се сбогува с българската публика с грандиозен концерт на 11 май следващата година в зала Арена Армеец в София.

В бляскавото шоу, в което участие ще вземат над 120 човека, ще бъдат представени всички велики и обичани изпълнения на легендарния изпълнител, превърнали се в емблеми на няколко поколения.

Диригент на бенефисния концерт на Карерас ще бъде големият испански диригент Давид Хименес.

Събитието, чийто организатор е АРТ БГ, се очертава като наистина паметно, тъй като е едно от малкото концертни изяви на единия от "Тримата тенори",  разредил до максимум участията си на голяма сцена. Това ще бъде неговата последна изява на Балканите въобще.

Хосе Карерас е носител на много отличия за своето творчество – сред тях: Златен медал на каталунското правителство (1988), "Принц на Астурия" (1991) и други. На 22 септември 2006 г. открива във Фуенлабрада театър, който носи неговото име.

Изпълнява главната роля в едноименния филм за живота на оперния певец Хулиан Галяре.

Билети за концерта на Карерас могат да се закупят от днес, 15 октомври, в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 до 110 лева. ВИП местата са оценени на 180 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари