Оперната дива Анджела Георгиу с концерт в НДК

Събитието ще бъде на 25 февруари, ще участва и Стивън Костело
23 яну 2019 16:37, Александър Попов
6
Оперната дива Анджела Георгиу с концерт в НДК
Снимка: Монте Мюзик

Анджела Георгиу е сред най-талантливите оперни певици на нашето време, а след месец на нейния неповторим глас ще се наслади и българската публика. Тя прие поканата на Софийската филхармония да изнесе концерт в София, който ще се състои на 25 февруари в зала 1 на НДК.

Към въздействащото сопрано ще се присъедини Стивън Костело, който само на 37 години се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света. 

Зрителите ще чуят арии и дуети от "Кармен" на Бизе, "Бохеми" и "Мадам Бътерфлай" на Пучини, "Елексир на любовта" на Доницети, "Ромео и Жулиета" на Гуно и други. За откриването на концерта, диригентът и директор на Софийската филхармония - маестро Найден Тодоров, e избрал красивата увертюра от операта "Набуко" на Верди.

Анджела Георгиу пристига за първия си концерт в България само няколко седмици след като беше удостоена с престижната награда на фондация "Пучини" на едноименния фестивал в Торе дел Лаго. Наградата е категорично признание за изкуството на Георгиу, която в кариерата си е интерпретирала някои от най-значителните образи за сопрано, създадени от Пучини.

Водещият на церемонията Алфонсо Синьорини определя личността на румънското сопрано като "неудържима" дива, която се чувства и се държи като такава.

Концертът на Анджела Георгиу е част от програмата по повод 90-годишния юбилей на Софийската филхармония.

Билетите за голямото събитие вече са в продажба в мрежата на Ивентим и на касата на зала "България", а цените са от 60 до 200 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Тая снимка е от преди доста години.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...има само един начин да и се запуши устата!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дива ли е,питомна ли ене се знае...