Мир, любов, свобода... Бунтарите от 60-те в "Коса"

Това е 12-ият мюзикъл, който ще представи "Клуб Бродуей"
20 мар 2019 11:17, Александър Попов
2
Мир, любов, свобода... Бунтарите от 60-те в "Коса"
Снимка: Клуб Бродуей

"Коса" е дванадесетият мюзикъл, който Broadway Performance Club ("Клуб Бродуей") ще представи на българската публика тази пролет. Мир, любов, свобода, толерантност, щастие - тези думи описват духа на "Коса" - първият рок мюзикъл, който превръща контракултурата в изкуство.

Зрителите ще могат да изживеят историята на бунтарите от 60-те, изпълнена с разтърсващи емоции и музика, в пет български града - четири представления от 2 до 5 април в Благоевград, в театър "Д-р Карл Джераси" от 20:00 часа; на 6 април, в Общински драматичен театър Кюстендил, от 19:30 ч.; на 8 април, в Театър София, с две представления от 17:00 ч. и от 20:30 ч.; на 9 април в Бургас, Дом на нефтохимика, от 19:30 ч. и на 11 април в Държавна опера Варна, от 19:00 ч.

Клубът "Бродуей" към Американския Университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, споделящи страстта към музикалния театър. От тогава насам те поставят ново представление всяка година.

Повече от 40 човека, идващи от различни краища на света и притежаващи различен опит в сценичните изкуства, образуват екип, чиято цел е да създаде един необикновен проект, който по-късно да представи пред българската публика. Тази година в екипа участват младежи от България, Виетнам, Америка, Холандия, Украйна, Русия, Сърбия и Албания.

Този април зрителите могат да проследят историята на група политически активни, дългокоси хипита, които мечтаят за "Епохата на Водолея" и се бунтуват срещу задължителната военна служба във Виетнамската война. Мюзикълът "Коса" си е извоювал световен статус на социално-културен феномен, празнуващ живота и свободата.

Клуб "Бродуей" ще представи най-успешния мюзикъл в историята на жанра като концерт-спектакъл на английски език. В главните роли зрителите могат да видят Никола Миланов, Боян Златарски, Валентина Станева, Евгения Трифонова, Борис Дечев, Георги-Никола Траянов и Десислава Арнаудова.

Продуцент на мюзикъла е Николета Манчева, а режисьор - Елизабет Иванова-Гибсън. Хореографията е изготвена от Симона Янева, Алексия Коколиос и Йорго Чирияй, а вокалната подготовка е дело на Наталия Кокар и Яница Янакиева. Асистент-режисьори на продукцията са Леда Драгиева и Виктория Димитрова. Асистент-продуцент е Виктория Ангелова.

Билети могат да се закупят в кампуса на Американския университет в България, касите на EasyPay, онлайн на сайта на EpayGo.bg и билетните центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О не, гадни хипита ...
1
0
 
5
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Браво! Това трябва да се види!