Марио Хосен се завръща на българската сцена

“Между два свята” обещава силни емоции за любителите на класическата музика
25 апр 2019 15:45,
0
Марио Хосен се завръща на българската сцена
Снимка: архив

Известният цигулар Марио Хосен се завръща на българската сцена с големия спектакъл „Между два свята“, който ще представи на 25 ноември в зала 1 на НДК.

“Програмата на новия ми спектакъл, който ще бъде истинско музикално шоу, е своеобразен сблъсък на коренно противоположни светоусещания и подходи в класическата музика. Ще пресъздадем този сблъсък със загадъчност и драматизъм - експресивното и демоничното срещу интимното и ангелското в музикалното послание”, споделя маестро Хосен.

“Между два свята” обещава силни емоции за любителите на класическата музика. На сцената с Марио Хосен ще се качи швейцарският пианист Адриан Йотикер, който участва в уникални балетни спектакли в оперите в Мюнхен и Цюрих с изпълнение на клавирните концерти на Шопен. Диригент на оркестъра Камерата Орфика (НБУ) ще бъде харизматичният Кристиан Шулц, директор на Виенския симфоничен оркестър.

Тази година маестро Хосен е и музикален директор на най-големия ни музикален фестивал и най-стария български фестивал изобщо - “Варненско лято”.

Марио Хосен е световнопризнат изпълнител и изследовател на творчеството на Паганини, което му печели прозвището Преродения Паганини. През 2018 г. той направи звукозапис на няколко произведения, които светът не беше чувал в оригинал от времето на самия Паганини. Световна премиера за част от тях ще бъде и концертът на маестро Хосен в София “Между два свята”.

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Eventim.bg и на касите в НДК на цени между 30 и 100 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари