Премиера на "Песента на ветровете" в театър "Азарян"

Концерт-спектакълът ще бъде на 23 декември
Обновена: 6 дек 2019 13:10 | 6 дек 2019 12:41, Александър Попов
0
Премиера на "Песента на ветровете" в театър "Азарян"
Снимка: НДК

В навечерието на Коледа, театър "Азарян" е подготвил специален подарък за своите зрители – премиерата на авторския концерт–спектакъл "Песента на ветровете" на композитора Петър Дундаков. Първата му среща с публиката ще бъде на 23 декември от 19:00 ч., а събитието е част от програмата на 33-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

"Песента на ветровете" представлява цикъл от пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, вдъхновени от метафората на "вятъра". Представлението обединява съвременна класическа музика, джаз, фолклор, "narrative music" - театрална и филмова музика, представени като различни състояния и картини в рамките на една музикална цялост.

Спектакълът ще срещне на сцената великолепни интерпретатори на класическата музика, сред които Камерен ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на проф. Пламен Джуров и майсторските изпълнения на познатите от съвременната музикална сцена джаз тромпетист Росен Захариев и сопраното Гергана Димитрова, солист на "Мистерия на българските гласове" и "Ева квартет".

Билети за "Песента на ветровете" на 23 декември в Театър Азарян могат да бъдат закупети от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари