Джонaтан Скрачли: Започнахме на майтап!

Вокалистът на Gentleman`s Dub Club пред Dnes.bg
15 мар 2016 09:52, Александър Попов
0
Джонaтан Скрачли: Започнахме на майтап!
Gentleman`s Dub Club. Снимка: Терминал 1

Тази вечер английската реге-ска-дъб група Gentleman`s Dub Club излиза на сцената на клуб "Терминал 1". Със съдействието на клуба ви предлагаме среща с вокалиста на бандата Джонaтан Скрачли, за да ни сподели какво се случва около тях и с какви очаквания пристигат в България.

Здрасти, Джони. Турнето ви е в своя край, а тур бусът ви вече е в България. Как преминават концертите?

В края на миналата седмица бяхме в Лондон за един от първите ни самостоятелни концерти и наистина беше страхотно. Последва шоу в Шефилд, турнето е много емоционално. Като цяло привършваме обиколката, с която промотираме втория ни албум The Big Smoke.

С какво се отличава втория ви албум The Big Smoke?

Опитахме да придадем малко по-меко реге и дъб звучене на музиката ни. В предишните ни неща можете да чуете доста електронни елементи, които в голямата си част отсъстват от новият ни албум.

Групата съществува от 10 години и интересен факт е, че всъщност вие сте хедлайнери на големи фестивали като Outlook и Bestival преди да сте издали каквато и да е била музика. Как се случи това?

Да, наистина е така. В Англия, и в частност в родния ни град Лийдс, има страхотно развита ъндърграунд реге и дъб сцена. Започнахме с групата едва ли не на майтап, свирихме по купони, барчета и общо взето навсякъде, където можехме. Оказа се, че хората се кефят на това, което правим и нещата бързо ескалираха и си изградихме добра репутация на лайв банда. Оттам нататък всичко стана по-лесно и няколко години след това влязохме в студио и записахме първия ни албум.

Както споменахте, през 2016-та година празнувате 10 години заедно. Обмисляли ли сте да направите нещо по-специално?

Всъщност не, но идеята е яка и определено ще помислим над това!

Какво очаквате от първото ви гостуване в България?

Всъщност аз съм идвал като MC преди няколко години, но това ще е първият ни път с цялата група. Били сме на доста места, където не сме особено известни и винаги се е получавало супер, затова разчитаме на универсалния език наречен музика, за да създадем връзки с местната публика. Наистина нямаме търпение да се срещнем с българската публика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари