Един румънски хит с български привкус

Певецът и продуцент Monoir пред Dnes.bg
1
Един румънски хит с български привкус
Снимка: Анимато Мюзик

Ако се интересувате от музика и следите класациите у нас със сигурност знаете за песента "The Violin Song", дело на продуцента Chris Thrace, известен и като Monoir. Той започва да се занимава с музика от съвсем малък, като свири на перкусия, пиано и учи солфеж. След като композира редица песни, през 2004 г. решава да стартира кариера като музикален продуцент.

За по-малко от месец и видеото на песента стана много популярно и вече е гледано над милион пъти. Срещаме ви с "виновника" за този хит, в който има ярка българска следа. Кадрите са заснети у нас, а в изпълнението е вплетен фолкорен мотив на композитора Николай Кауфман от "Second Song On The Road" в изпълнение на Мистерията на българските гласове.

Защо решихте в "The Violin Song" да вплетете песен на Мистерията на българските гласове?

"The Violin Song" е не просто песен, а комбинация между различни култури. Идеята за вплитане на "Second Song On The Road" на Мистерията на българските гласове се появи много естествено. В търсене на различни фолклорни произведения попаднах на песента и получих вдъхновение.

Снимали сте клипа в България, имате ли някаква по-специална връзка със страната ни?

Харесва ми да свързвам културите по някакъв начин. Песента обединява български фолклор и румънски изпълнител, тогава защо и видеото да не пресъздава връзката между България и Румъния? Точно това направихме. Освен това България е много красива и вдъхновяваща страна. Насладих се на всеки преживян миг.

Всъщност като ви кажат България кое е първото нещо, което ви идва наум?

Сладолед... Музиката, страстта, удоволствието, хората, положителните вибрации, красивите места, невероятните гледки. Все едно съм вкъщи. България и Румъния наистина си приличат и това е чувството, което изпитвам всеки път, когато съм в България. Харесва ми.

Румънската музика е доста популярна извън страната ви. Каква според вас е рецептата за този успех?

Страст, любов към мелодията, отдаденост и непрекъснато усъвършенстване. Музиката тече във вените ни. Заедно с това, вплитането на чужди мотиви в румънските песни ни прави все по-популярни в Европа. Хората започват да се наслаждават на Балканското влияние. Искрено се надявам музиката, която създавам да обединява хората и да ги радва. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Smi преди 7 години
Не случаино гледам как един се държеше надменно понеже бил с власт а понеже ми дреме искам да го попитам дали така се държи с жени както с мъже щото определено нее това за което се представя като гледам представя се маи в друга светлина лични поздрави брат и успехи в живота