Саги Абитбул – диджеят, който стигна върха с "Чичовите конье"

Израелският продуцент с интервю пред Dnes.bg
16 юни 2017 09:37, Александър Попов
4
Саги Абитбул – диджеят, който стигна върха с "Чичовите конье"
Снимка: БГ Радио

Тази вечер за 15-та поредна година ще станем свидетели на Годишните музикални награди на БГ Радио. Събитието, което събира голяма част от звездите на българската музика ще бъде в Благоевград. Освен много песни и статуетки, на сцената ще видим и един израелски диджей, който нашумя с хита Stanga, в който са използвани родни фолклорни мотиви.

Саги Абитбул се интересува от различни култури и музикално историческо наследство и случайно попада на български фолклорни песни. Остава запленен от магията на българските гласове и включва семпъл от "Чичовите конье" в продукцията си Stanga, която скорострелно става хит. Следвайки очевидно успешната формула, младият диджей използва български мотиви и в последното си парче Mariko, което излезе през пролетта.

Той се съгласи на едно блиц интервю за Dnes.bg, часове преди да го видим на сцената в Благоевград.

Здравей и добре дошъл в България! Как се чувстваш тук?

Страшно вълнуващо е да бъда на българска земя след две песни с български фолклорни мотиви. Много благодаря на БГ Радио за поканата! Чувствам се горд да бъда единственият чужденец в церемонията по връчване на годишните им награди, най-престижното музикално събитие в страната ви.

Разкажи ни как се вдъхнови да използваш "Чичовите конье" в Stanga?

Аз се интересувам живо от всякаква автентична музика за проектите си. Но в момента, в който чух българските народни мотиви и тези емоционални вокали – настръхнах! Знаех си, че този елемент е златен и ще стане веднага хит!

Какво сте планирали за изпълнението на големия ти летен хит от сцената в Благоевград?

Хореографията за Stanga е страхотна. Засега мога да издам само, че освен мен на сцената ще има още 18 човека – всичките от традиционни за България сфери. Ще бъде грандиозно и нямам търпение!

В актуалното ти към момента парче Mariko също има български мотив. Определено си фен на нашия фолклор. Планираш ли да го използваш отново в продукциите си?

О, да! Аз съм горд международен представител на българския фолклор. В трето мое парче ще има бг елемент – участието е на квартет "Захир", но няма да издавам повече информация, за да го очаквате с нетърпение.

Разкажи ни как преминава един твой обикновен ден?

Занимавам се основно с музиката си. Когато не композирам, слушам музика. Така открих и вашата народна музика. Иначе, обичам да пътувам, да чета и да се забавлявам с приятелите си в далечните кътчета на света. Надявам се, че и в България ще намеря такива и ще се връщам често тук. Засега впечатленията ми са страхотни. Организацията на домакините ми от БГ Радио е повече от добра, а и от всякъде срещам позитивно настроение и приемане. За един артист позитивната енергия е много важна. За да можеш да създаваш е важно и да получаваш такава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БГ радиоСаги Абитбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
6
 
! Отговори
Красимир преди 6 години
До БГвиж в youtub турците мислят че мелодията е от турска песен,пука му на някой за нашата музика! Като ползваш труда на някой за да печелиш трябва да си плащаш!
2
3
 
7
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До КрасимирБлагодарение на него и такива като него, нашата музика се слуша в цял свят. Както казах в предното изречение и не само него... Така че, изказването ти е неуместно....
1
10
 
6
 
! Отговори
Красимир преди 6 години
Този мазен евреин да вземе да си плати за това дето ползва българска песен!До колкото знам ползва дупка в законодателството и когато се вземе до 15секунди от песента не се плаща авторско право.