Михаела Филева: Думите извисяват и нараняват!

Искам да направя концерт в голяма зала, заяви певицата
30 ное 2017 15:40, Александър Попов
3
Михаела Филева: Думите извисяват и нараняват!
Снимка: Владо Василев

Само преди броени дни Михаела Филева представи своя нов сингъл "Последни думи". Песента бързо се превърна в хит сред нейните почитатели, а самата Михаела определи песента като сбъдната мечта. Какви са мечтите на певицата, как се промени нейният живот преди 6 години след участието й в X Factor? Ето какво сподели певицата пред Dnes.bg

Определи последния си сингъл "Последни думи" като сбъдната музикална мечта. Разкажете ни повече за него?

Музиката е на Боян Христов, а по текста работихме заедно. Боян е изключително талантлив млад композитор, с когото намерихме общ език, не само музикално, но и човешки. Работата по парчето беше придружена с дълги, приятни разговори за неща, които ни вълнуват, за живота като цяло, което е изключително благодатна обстановка да се пише музика вдъхновено. Аранжимента на песента направи още един Боян, този път Ангелов! Страхотен музикант, според мен е изхитрил някак правилата за пространство и време и идва от бъдещето (смее се)! Надявам се тепърва да работим заедно още и още.

Каква е следващата ви музикална мечта?

Все по-смело, заедно с продуцентите ми от Монте мюзик, мечтаем да направим мой голям концерт в зала. Вярвам, че в правилния момент и с достатъчно подготовка и това ще се случи в обозримото бъдеще. На този етап музикалната мечта-цел е втори албум.

Текстът, в който и вие имате участие като автор, определено е много силен. Вложен ли е личен елемент?

Думите имат силата да променят - да извисяват, или да наранят - избираш ти. Заедно с Боян, искахме да “поговорим” чрез музика по тази тема, пречупвайки я през най-познатата и близка за всеки от нас емоция - любовта.

Вече представихте новия си сингъл и на клубен концерт. Каква е обратната връзка от феновете?

Още на първото й изпяване пред публика, след края на концерта, хората поискаха да я чуят отново на бис. Безкрайно щастие за мен е да виждам, че някой успява да се припознае в текста на “Последни думи”, или да намери нещо за себе си в нея, да виждам, че  музиката го вълнува! Това е най-голямата награда за всеки музикант и артист като цяло.

Вашата кариера започна от X Factor и въпреки, че не бяхте победител кариерата ви върви във възходяща линия. Каква е рецептата и защо голяма част от талантите не успяват да се реализират?

Не обичам да правя генерализации. Вярвам, че всеки има свой път, който трябва да извърви и колкото и да е трудно понякога, да не се обезсърчаваш, да намираш сили да вярваш в себе си и да се бориш. Да си трудолюбив, за да заслужиш късмета си. Да си  трърпелив, за да успяваш да изчакваш правилния момент за всичко и да имаш мъдростта да се обграждаш със съмишленици. Но универсална рецепта няма, според мен.

Какво всъщност се промени за тези шест години от сцената на X Factor до днес? Колко от мечтите сбъдна?

Всичко се промени. Пораснах. Явявайки се в X factor, бях едва на 19. предстоеше ми тепърва да навърша 20 години.  Бях още дете, с огромни мечти и безгранична любов към музиката. Не съм допускала какво ме чака. Днес съм по-уравновесена, по-зряла, работата ми с Графа и Монте, с всеки ден ме учи на професионализъм и човещина. И ето ме днес - на 26 - not a girl, not yet a woman, мечтаеща все по-смело, работеща все повече и определено вярваща, че най-доброто предстои!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Михаела Филева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно ли е това за думите???
1
4
 
8
 
! Отговори
евд преди 6 години
Ама голямата зала трябва да се напълни първо.