Светльо победи в Ку-ку академия, останалите ще водят ТВ предавания

Помолен да каже как сам би се описал, Светльо отвръща: "Знам ли? Аз съм изявен идиот. Шизофреник. Но не съм много буен".
2 апр 2005 15:53,
Светльо победи в Ку-ку академия, останалите ще водят ТВ предавания
Няколко месеца Слави и Ку-ку бенд изпитваха петимата "студенти" Снимка: Булфото

Светозар Христов е победител в първата "Ку-ку академия", чиито финал се състоя снощи в зала 1 на НДК пред близо четири хиляди зрители. На концерта, продължил три часа, беше почетена паметта на Емил Димитров (1940-2005), с когото се сбогуваме днес. 


На фона на огромен български трибагреник, спуснат на сцената, прозвуча песента "Моя страна, моя България" в изпълнение на Борис Солтарийски. Той, заедно с Нели Петкова, спечелиха в началото на годината конкурса за вокалист на "Ку-ку бенд".

 

Любена Нинова, Надя Казакова, Владимир Димов, Светозар Христов и Лора Владова представиха на живо някои от песните, създадени специално за тях в академията.


Актьори, преобразени като Баба Яга, Поп Гилдьо, генерал Бойко Борисов, айдук Гайтан Веждьо Войвода и премиера Симеон Сакскобургготски се явиха като застъпници на участниците в академията, чиито правила са подобни на тези от "Евровизия".

 

Песните не трябва да са дълги повече от три минути, а на сцената могат да се явят не повече от шестима души. През последните месеци петимата "студенти" и техните екипи получиха осем задачи за написване на различни по жанр песни. На първите три изпита най-високи оценки получи Лора, а на следващите пет - Светльо.

 

Светозар Христов е роден през 1977 г. в София, зодия Близнаци. В Стара Загора се преместил, когато бил в 8 клас. Баща му е бил басист, а майка му - певица. Светльо е учил солфеж и пеене само няколко месеца. Завършил е руска гимназия с френски език.

 

Продавал е вестници и мартеници, бил е помощник-готвач и е работил в звукозаписно студио. Сега живее сам и гледа котараци. Последните два се казвали Желю Желев и Петър Стоянов.

 

Помолен да каже как сам би се описал, Светльо отвръща: "Знам ли? Аз съм изявен идиот. Шизофреник. Но не съм много буен".

 

Певческата му кариера започнала като малък. Родителите му разказвали, че слагал в една люлка тухла и й пеел. Доста по-късно - около 16-ата си година, започнал да се занимава с музика. Но смята, че това било само "мънкане". Сега той ще има възможност да запише собствен албум, да заснеме видеоклип и да направи промоция на албума си.

 

Останалите участници в академията, чиито крайни резултати са с много малка разлика от тези на победителя, ще водят заедно с него ново предаване по bTV, обяви изпълнителният директор на медиата Албърт Парсънс. Шоуто ще има 12 издания, като първото ще бъде 11 април, ще се излъчва всеки понеделник след централните новини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание