Алекс Спароу или Сър Гага – надеждата на Русия

Алексей Воробьов ще представя родината си на Евровизия
Обновена: 15 апр 2011 13:16 | 15 апр 2011 13:03, Елка Василева
10
Алекс Спароу или Сър Гага – надеждата на Русия
Снимка: БТА

Алексей Воробьов е тазгодишният представител на Русия в "Евровизия" и вече е ясно, че ще пее на 12 май в Дюселдорф, когато е вторият полуфинал на песенния конкурс. Той ще се състезава с песента "Get You", създадена за него от носителя на "Грами" Ред Уан, който отскоро му е и продуцент.

Ред Уан е един от най-успешните съвременни продуценти, работил с имена като Кристина Агилера, Шакира, Дженифър Лопес и Лейди Гага.

Мнозина смятат, че шансовете на 23-годишния Алексей за победа тази година са нищожни, тъй като сравнително скоро, през 2008 г,, победител в конкурса стана руснакът Дима Билан.

Специално за БТА обаче певецът коментира, че този факт не го притеснява. "Ако дадеш сто процента от себе си, за да спечелиш, всичко е възможно. Винаги се целя в победата."

За Воробьов участието в "Евровизия" е ключово, защото ще е и първото му явяване на европейска сцена, откакто работи с Ред Уан.

Как се осъществява тази важна и за двамата среща? Алексей има славата на дете-чудо в родината си. Занимава се с музика от 6-годишен, свири на акордеон, печели конкурси, участва в почти всички риалити формати в Русия - от Сървайвър до X-Factor.  За своите само 23 години има 15 филма зад гърба си и 11 саундтрака, на които сам е автор.

Приятел на Ред Уан участвал в клип на Воробьов и впоследствие видеото някак си се озовало в ръцете на продуцента в Лос Анджелис. След втората си среща с Ред Уан Воробьов вече държал договор в ръка и се радвал на новото си име Алекс Спароу. Идеята за псевдонима е на Алексей, който превел буквално фамилията си на английски (от sparrow - врабче) и потърсил аналогия с капитан Джак Спароу от "Карибски пирати".

В интернет Алексей е известен още и като "Сър Гага", което идва от факта, че Ред Уан е продуцент и на Лейди Гага.

"Харесвам я като певица, защото е скандална и провокативна, но смятам, че двамата сме твърде различни и като музика, и като визия", казва Алексей.

Според него, ако Лейди Гага бе дръзнала да се яви на "Евровизия", преди да стане известна, тя не би имала никакви шансове да спечели конкурса, защото провокативните й изпълнения и ексцентрични костюми биха били твърде неприемливи за стила на надпреварата.

За тазгодишния конкурс "Евровизия" казва, че конкуренцията е безумно жестока. "Вече няма изпълнители, които се правят на шутове и разчитат да впечатляват публиката с екзотични инструменти. Тази година всички са големи професионалисти".

Смята, че най-голям шанс за победа имат британците от известната момчешка попгрупа "Блу". Според него големи шансове има българката Поли Генова, която нарича "много мило момиче".

Плановете на Воробьов оттук нататък са да запише албум с Ред Уан и да се нареди сред носителите на престижната музикална награда "Грами". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Песента на този лольо е доста зле. По-зле от нашата. Но нали става дума за Русия, а те дори и с най-тъпата си песен стигнаха 12-а позиция на финала, вместо да се закотвят на дъното.
9
0
 
2
 
! Отговори
Пенчо преди 12 години
Много негативизъм, много нещо. Докато негативизмът е в огромни мащаби, дотогава България ще е населявана от селинджъри и ще е мърлява държава.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сър Гага ?!?!?! Тоя са да не се представя за жена лесбийка, за да е в тоя с другия мистър Гарга :D
7
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Статията е едно към едно с тази от Актуално.ком. Сам че там я четох сутринта към 10! Явно е, кой от кого преписва!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Та чак и за руския изпълнител всичко трябва да научим чрез специални изявления за БТА. Може ли следващия път за кандидатите от Азърбайджан и Бряг на Слоновата Кост малко да ни разкажете, особено се интересувам от хранителните иим навици и от цвета на долното бельо и кой номер обувки носят.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евровизия е един невзрачен фестивал, който се отразява широко единствено в държавите от бившите СССР и Югославия. Аз живея от години в Германия и едва сега започва малко да се говори в медиите изобщо за Евровизия, имайки предвид, че финалът е следващата седмица в Дюселдорф. В българските медии това е традиционно широко обсъждана тема с месеци, та чак и със скандали, измами при гласуването и такъв джангър, все едно са Грамитата или най-малкото BritishAwards.
4
3
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Кой нормален човек въобще ще си пусне някое парче от евровизия,пари да ми дават не мога да ги слушам!
3
2
 
3
 
! Отговори
малко пристрастен преди 13 години
Тази година евровизия ще поднесе поредната порция недоизмислени и безмислени песни ,певците са под всякаква критика -бездиханни и и отчайващо жалки.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Льошката е голям сладур! Не ми харесват много песните му, но е много харизматичен, танцувален, упорит и умее чудесно да общува с публиката.
1
8
 
7
 
! Отговори
ohliufff преди 13 години
Пука ми та чак ми дреме за Русия!