Wunderkind от български произход подлуди Европа

Малкият цигулар Елин Колев е една от 100-те личности на бъдещето
Обновена: 21 ное 2011 18:17 | 21 ное 2011 16:56, Петя Славова
36
Wunderkind от български произход подлуди Европа
Елин Колев. Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Classic

Има хора, родени с късмет. Сред тях е малкият Елин Колев от немското градче Цвикау, който е с български произход.

Детето вече може да се похвали с доста интензивен живот, след като се превърна в сензация в Европа. Съвсем скоро на музикалния пазар ще излезе и албумът му „Elin Kolev”.

Записите на компактдиска са с участието на известната пианистка Милана Чернявска и прочутата Дрезденска капела под диригенството на Хелмут Брани.

Елин започва да свири на цигулка едва на 5 години в музикално училище в родния си град. На 8 вече дебютира като солист с филхармоничен оркестър. Две години по-късно е приет по изключение във Висшата музикална академия "Феликс Менделсон-Бартолди" в Лайпциг.

През април и май 2009 година малкият цигулар прави първото си турне в Америка, което минава през Вирджиния, Ню Йорк, Северна Дакота и Арканзас. Едва 12-годишен, Елин дебютира на сцената на Карнеги Хол, Ню Йорк, което взривява немските медии и отзивите в пресата са повече от възторжени.

Елин вдъхновява публиката с цигулката си на Лоренцо Каркаси, изработена през 1794 г.

Година по-късно момчето печели и кастинг за главната роля във филма "Wunderkinder" на режисьора Маркус О. Розенмюлер.

Той е избран измежду 400 кандидати и печели ролята на еврейското талантливо цигуларче Абраша. Елин записва и всички пиеси за цигулка към саундтрака на филма.

Неговата кариера в киното продължава и през 2011-та с участието му в Американо-израелска документална продукция за създаването на Израелската филхармония. Режисьор на филма е номинирания за Оскар Йош Аронсон („Оркестър в бягство“). В продукцията Елин играе 14-годишния цигулар Бронислав Хуберман.

В момента Елин е обявен от най-четения немски вестник Билд за една от 100-те личности на бъдещето.

Няма как да е иначе, щом на тази крехка възраст може да се похвали и с многобройните си награди: първа награда в състезанието "Млад музикант" за деца и юноши в Саксония, регионалната награда "ЕнвиаМ" за млад талант, отново първа награда на Международния конкурс за цигулари в Австрия, носещ името на Йожен Изаи.

Детето печели и отличието за най-добър млад музикант и приза "Пабло Сарасате" на ХVII издание на Международен конкурс IBLA Гранд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Един Луд преди 12 години
Може би имат предвид заглавието на филма "Wunderkinder".
13
3
 
8
 
! Отговори
gft преди 12 години
мда езиците не са ви силна страна :). това "Wunderkinder" хич не му е мястото там,поне не и в този вид.иначе браво на младежа, да продължава.
12
7
 
28
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Wunderkinder e многжествено число бе :D
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Wunderkinder ... kolko ot tqh ima. Az pro4wetoh samo za edin. Za6to ne se nau4ite da prewedjate kato horata. Ili pone da si uweli4ite ob6tata kultura. Wunderkind e w edinstweno 4islo.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako be6e v Bulgaria, 6te6e da sviri s orkestur Nazmiler i ni6to pove4e...---------------------------------------------------------------------------------------------------izvinqvam se za latinicata, no imam problem spa!
9
1
 
42
 
! Отговори
Кучешко далаче преди 12 години
Аз мисля че това момче беше на гости в Шоуто на Слави преди няколко години и още тогава много ме впечатли. Като изсвири Полета на бръмбара с такава лекота, все едно цъка някаква супер лежерно блусче, а не едно от най- трудните изпълнения. Браво на него.
8
3
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубавата реколта става с хубави семена на хубава почва. У нас и да има хубаво семе, почва няма...
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво;)
6
0
 
61
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До номер 3Ако това беше в България, първо на първо ще му се смеят на човека, че е цигулар, защото според мозъка на българина, това е нещо смешно. Нещо като да караш колело или да използваш градския транспорт.
5
3
 
47
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Ами това момче щеше да сади картофи.Или да стане овчар.
4
1
 
55
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Не е от значение дали си немец или българин, винаги можеш да постигнеш нещо. Проблема е в това, че в България няма условия за нищо и трудно се получава. Таланти много, ама развитие нулево.
3
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може ли въпрос ? Ако това момче беше в БГ какво щеше са стане с таланта му ? Колко таланти като неговия се загробват благодарение на невероятната ни образователна политика ?
2
7
 
45
 
! Отговори
! преди 12 години
Неграмотни приятели от Днес.бг, Wunderkinder е в множествено число, в единствено е Wunderkind (вундеркинд).
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект!