Напусна ни бардът Пламен Ставрев

Музикантът остави след себе си: "Свободата", "Лятото"
Обновена: 16 дек 2011 15:02 | 16 дек 2011 11:18,
52
Напусна ни бардът Пламен Ставрев
Снимка: Булфото

Почина бургаският музикант, певец и композитор Пламен Ставрев.

Близки на поета с китара споделиха пред Dnes.bg, че бардът не се е оплаквал от здравословни проблеми. Причината за смъртта му най-вероятно обаче е инфаркт.

Преди няколко дни той се качи на сцената по време на концерт на Тони Димитрова и заедно изпълниха дуетното си парче "Чаша кафе".

Това беше и последната песен, която Пламен Ставрев изпя пред своята публика.

Тази неделя певецът трябваше да се включи и в празничния концерт “1001 коледни камбани”, организиран от композитора Стефан Диомов.

Пламен Ставрев е роден в Бургас. Завършил е английска филология в СУ  "Св. Климент Охридски", но истинската му страст е музиката, с която се занимава от най-ранна възраст.

Със своите авторски песни той е сред най-обичаните бардове у нас. Носител е и на наградата на публиката в конкурса "Бургас и морето" през 2001 г.

Зад гърба си има три албума - "Негър в Алабама", "Спомен за любов" и "Сиамски близнак".

Незабравими ще останат песните му "Лятото", "Утре", "Гурбет блус", "Щом над нас се спусне синкавата вечер", "Свободата" и много други.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Наско, през 1969г. бригадата не беше в Обзор, а в Пницово. Брахме царевица. А в Обзор ни водеха на баня. Пламен беве един от хората, които протестираха срещу боба всеки ден...
47
0
 
4
 
! Отговори
sonejo преди 12 години
Какво да кажа...Потресен съм. Уникален глас и невероятен поет и музикант. Дъщеря ми е на 4.5 г., но от 3 годишна знаеше наизуст "Лятото" и още си я пеем двамата с нея. Не чалга, а прекрасна българска песен. Аз съм от Варна и винаги късна есен отивам на плажа и си пускам песента. Всичките му песни са невероятно чисти и реалистични. Неговите песни винаги ме караха да се чуствам щастлив. Вечна му памет и поклон...Сега ангелите ще бъдат щастливи с неговите песни.Сбогом.
46
1
 
2
 
! Отговори
S преди 12 години
Моля ви даите малко сведения з анего - на колко години е починал , немската или английска е завъшил ? Благодаря предварително и ПОКЛОН !!!
45
0
 
7
 
! Отговори
0 преди 12 години
Днес следобед като чух новината си пуснах неговите песни пуснати в интернет. Това беше моето прощаване .
44
0
 
4
 
! Отговори
HACKO ot Germania преди 12 години
Prez 1969 Plamen na u4eni4eskata brigada v Obzor Plamen peeshe Io Canto na Massimo Ranieri tolkova o4erovatelno, ot togova se zaneshe 4e ima ogromen talant.Eh, spomeni, spomeni... Ne mozah da namerja vreme da se vidim prez poslendite godini kogatosi idvah ljatoto v Burgas. Sazaljavam mnogo.Sbogom, prijatelju !
43
1
 
28
 
! Отговори
почитателка преди 12 години
Не мога да разбера защо,някой *** слага минуси за така изречените добри думи за този хубав ЧОВЕК Пламен Ставрев,а може би е наистина е някой психар,боже,божееее....Мир на праха на добрия ЧОВЕК.
42
1
 
38
 
! Отговори
ямболия преди 12 години
Жалко! Напускат ни талантливите хора. Поклон пред таланта му!
41
2
 
50
 
! Отговори
бургазлия преди 12 години
Днес ми е тъжен ден! Прекърши се песента на Пламен, остана недопята... Такъв глас, такъв талант, толкова добър и човечен. Познавах го лично. Много топъл, много искрен, много земен... За такъв човек не може да има минало време, защото песента остава, а с нея и той самият.Спогом, Пламене!
40
19
 
6
 
! Отговори
от 36 преди 12 години
Жалещите, да му бяхте помагали приживе! И като гледам много лабави нерви имате. Плачковци:))) И последно - айде пробвайте да облечете горестта си в необидни думи!! Така няма да убедите никой, в тезата си че покойният ви е харесвал. По-скоро сеете банална омраза, а пакойният надали е искал по този начин да се асоциира спомена за него.
39
0
 
34
 
! Отговори
Тъгувам преди 12 години
Тъгувам за всеки, накарал мен и душата ми да пее с всички бургазлии в едно, да усетя моите сълзи и сълзите на другите, в мига на едно духовно сливане и усещане за красотата и неповторимостта на мига.Помня го от времето, когато учехме в едно училище.Сбогом! Сбогом на този талантлив топъл и чувствителен човек!
38
0
 
39
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
За стотен път чух "Лятото"и за стотен път сълзите сами си тръгнаха.Колко малко истински неща останаха в този живот и колко малко истински хора като теб приятелю мой ! Почивай в мир.
37
0
 
32
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Като че ли песента "Лятото" е била писана за мене. Както я пееше така и с мен се случи на младини през юли, а после дойде септември иии ...всичко свърши. Голяма загуба. Неговия глас ме връща много назад с прекрасната песен сътворена от живота. Почивай в мир приятелю !
36
0
 
37
 
! Отговори
do 36 преди 12 години
Вземи първо послушай песните му преди да се изказваш неподготвен, смешнико! Ти най-вероятно си двойник на оная *** от зоопарка.....Хора, имайте малко респект към починалите!
35
0
 
36
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Бог да го прости ! Добър човек и музикант !
34
108
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това някакъв бургаски двойник на веселин маринов ли е?
33
44
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бря?!?
32
0
 
38
 
! Отговори
ДЯДО преди 12 години
ЛОШО,МНОГО ЛОШО ПОЧИНАХА МНОГО ДОБРИ ХОРА-БОГ ДА ГИ ПРОСТИ И ПЛАМЕН СТАВРЕВ И ВЕЛКО КЪНЕВ.ТЪКА Е КОЙТО СЕ Е РОДИЛ РАНО ИЛИ КЪСНО УМИРА.
31
1
 
54
 
! Отговори
Защо??? преди 12 години
Коледа наближава и Господ започна да си прибира най-добрите: Велко Кънев, Жоро Маринов, сега и Пламен...Защо така, приятелю? Защо точно сега? С мъка ли трябва да се пречистваме преди празника? Почивай в мир, душа-море! Аплодисменти и дълбок поклон!
30
0
 
45
 
! Отговори
Росен преди 12 години
Много ми е тъжно!Бог да те прости, ти беше страхотен музикант, ще останат песните ти.
29
0
 
37
 
! Отговори
rument преди 12 години
Всички които обиждат хора като този голям човек,заслужават един здрав кютек и да ходят на село с говедата и да си слушат чалгичка.